Recept: Velikonoční hlavička s klobásou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg uzeného bůčku
  • 20 dkg ostré klobásy
  • 8 rohlíků
  • 1 menší pórek nebo 1 menší cibule
  • 2 lžíce sekaných kopřiv a 2 lžíce sekané pažitky
  • 5 syrových vajec
  • 5 natvrdo uvařených vajec
  • 4 dl vývaru z uzeného masa
  • mletý pepř a sůl
  • olej.

Postup receptu

  1. Uzený bůček uvaříme doměkka
  2. Do vývaru z uzeného masa namočíme na kostky nakrájené rohlíky
  3. Necháme je chvíli stát, až vývar vsákne
  4. Do suchých rohlíků přilijeme vývar, v opačném případě přebytečnou tekutinu slijeme
  5. Přidáme nadrobno posekaný nebo umletý uvařený uzený bůček, na kostky nebo nudličky nakrájenou klobásu, drobně nakrájený a na oleji osmahnutý pórek nebo cibuli, opláchnuté a nadrobno posekané lístky kopřivy a pažitky
  6. Dále přidáme 5 žloutků, mletý pepř a sůl
  7. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z 5 bílků
  8. Směs vlijeme do olejem vymaštěného pekáče
  9. Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na čtvrtky, rozložíme je na povrch směsi a mírně zatlačíme
  10. Mezi vejce můžeme dát drobné kopřivové lístky
  11. Směs pečeme v troubě cca 40 minut

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88%) 5 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *