Recept: Velikonoční jogurtové řezy

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg oleje
  • 4 vejce
  • 4 lžíce teplé vody
  • 1/2 prášku do pečiva. Náplň: marmeláda
  • ovoce
  • velký bílý jogurt
  • 2 lžíce želatiny nebo dortového želé
  • 1 šlehačka v prášku
  • 1 barevná želatina.

Postup receptu

  1. Utřeme žloutky s cukrem za postupného přilévání oleje a vody
  2. Vmícháme tuhý sníh z bílků a po částech mouku prosátou s práškem do pečiva
  3. Opatrně promícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dorůžova
  4. Upečené těsto potřeme marmeládou
  5. Na ni rozprostřeme kompotované nebo čerstvé ovoce a potřeme jogurtovým krémem
  6. Rozpustíme 2 lžíce želatiny ve 2,5 dl ovocné šťávy z kompotu nebo moštu ( oslazené vodě s citronovou šťávou) a zahřejeme, přitom postupujeme podle návodu na přípravu želatiny uvedeném na sáčku
  7. Když začne želatina tuhnout, vmícháme bílý jogurt a ušlehanou šlehačku v prášku, kterou můžeme nahradit sněhem ze 2 bílků ušlehaným s 2 lžícemi moučkového cukru a 1 vanilkovým cukrem
  8. Jogurtový krém přelijeme červenou želatinou připravenou podle návodu
  9. Při podávání zdobíme šlehačkou

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 17 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *