Recept: Velikonoční krémové řezy

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 10 lžic oleje
  • 4 vejce
  • 10 lžic horké vody
  • 1/2 prášku do pečiva. Krém: 3/4 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky (mohou být i jiné)
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 3 zakysané smetany
  • zavařenina. Proložení: 1 balíček piškotů
  • 1/4 l silné černé kávy
  • 4 lžíce rumu.

Postup receptu

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem, přilijeme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva
  2. Vmícháme ušlehaný sníh z bílků
  3. Piškotové těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dorůžova
  4. Uvaříme pudink ze mléka, 3 pudinků a 20 dkg moučkového cukru a necháme vychladnout
  5. Pak do pudinku postupně vmícháme 3 zakysané smetany
  6. Upečený a vychladlý piškot potřeme džemem a půlkou pudinkového krému
  7. Poklademe piškoty namočenými v kávě s trochou rumu
  8. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme v chladničce ztuhnout
  9. Krájíme na řezy a před podáváním můžeme zdobit ušlehanou šlehačkou

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 19 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *