Chlebíčky s oblohou, jistota každé oslavy!

Dokážete si představit rodinnou oslavu bez chlebíčků?

Tato chuťovka je stálicí kuchyní již řadu let, během kterých vzniklo nesčetně variant.

My jsme pro vás připravili našich 6 oblíbených receptů na obložené chlebíčky a věříme, že se oblíbenými stanou i u vás!

Chlebíčky se šunkou a sýrem

Připravte si tyto tradiční obložené chlebíčky se šunkou, sýrem, vajíčkem a zeleninou. Touto klasikou nikdo nepohrdne!

Ingredience

  • 500 g veky
  • 60 g másla
  • 150 g šunky
  • 40 g tvrdého sýra
  • 1 rajče
  • 1 zelená paprika
  • 1 vejce
  • 1 kyselá okurka
  • podle chuti hořčice, sardelová pasta

Postup

  1. Plátky veky potřeme máslem, které jsme smíchali s hořčicí a sardelovou pastou.
  2. Pak na chlebíčky klademe šunku, zelenou papriku, rajče a okurku pokrájené na tenko, vejce uvařené na tvrdo.
  3. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
Chlebíčky se šunkou, vajíčkem a zeleninou, posypané sýrem na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Chlebíčky à la bruschetta

Také tak milujete italský předkrm bruschettu? Připravte si ji v této chlebíčkové verzi, kterou si zamilujete!

Ingredience

  • 3 bagety
  • 6 stroužků česneku
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 mozzarella
  • bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • sůl

Postup

  1. V misce smícháme 5 stroužků česneku s olivovým olejem.
  2. Česnek natřeme na nakrájené bagety a pečeme při teplotě 180 ° C asi 10 minut.
  3. V misce smícháme nakrájená rajčata, cibuli, stroužek česneku, olivový olej a bazalku.
  4. Bagety obložíme mozzarelou a rajčatovou směsí.
Nakrájená veka s mozarellou a rajčatovou směsí ozdobená bazalkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Chlebíčky s uzeným lososem

Jednoduché pohoštění v podobě pečiva namazaného losovým máslem a pokladeným plátky uzeného lososa nikdy neomrzí!

Ingredience

  • 1 veka nebo celozrnný chléb
  • 300 g uzeného lososa

Lososové máslo

  • 100 g másla
  • 50 g uzeného lososa
  • špetka mletého bílého pepře
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • špetka soli

Postup

  1. Máslo utřeme do pěny, přidáme drceného lososa, pepř, citrónovou šťávu a sůl dle chuti a vše důkladně promícháme.
  2. Veku nebo celozrnný chléb nakrájíme na plátky, potřeme je lososovým máslem a naskládáme na ně plátky uzeného lososa.
  3. Hotové chlebíčky můžeme ozdobit hoblinkami másla.
Chléb s uzeným lososem a koprem.
www.dobruchut.aktuality.sk

Chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou

Chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou a chilli papričkou? Proč ne! Připravte svým hostům tuto lahodnou a jednoduchou pochoutku.

Ingredience

  • 300 g veky
  • bylinky dle chuti
  • chilli paprička dle chuti
  • natvrdo uvařené vejce

Vajíčková pomazánka:

  • 80 g másla
  • 1 lžička hořčice
  • 2 uvařená vejce natvrdo
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Změklé máslo utřeme se solí, hořčicí a nadrobno nasekaným vejcem.
  2. Veku nakrájíme na plátky, které potřeme vajíčkovou pomazánkou.
  3.  Potom na ně uložíme měsíčky vejce uvařeného natvrdo a jednu chilli papričku.
  4. Chlebíčky ještě přizdobíme bylinkami podle chuti.
Pečivo s vajíčkovou pomazánkou, vajíčkem a chilli papričkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Připravte si i naše další recepty na vajíčkovou pomazánku 6x jinak.

Chlebíčky s prosciuttem a parmezánem

Delikátní prosciutto v kombinaci s parmezánem a čerstvou zeleninou podráždí vaše chuťové buňky a vy už nebudete chtít nic jiného!

Ingredience

  • 2 bagety
  • 200 g Prosciutta
  • 100 g parmezánu
  • 1/2 hlávkového salátu
  • 100 g cherry rajčat
  • trochu bazalky

Postup

  1. Bagetu nakrájíme našikmo, položíme na ni pár lístků salátu, plátek zatočeného prosciutta, hoblinky parmezánu, rozkrojené cherry rajče a ozdobíme lístky bazalky.
Pečivo se šunkou, sýrem, rajčatem a bazalkou na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Šunkové chlebíčky s bramborovým salátem

Bramborový salát má rád snad každý! A co teprve na chlebíčcích v kombinaci se šunkou, vajíčky a sýrem.

Ingredience

  • veka
  • máslo dle chuti
  • trochu soli
  • 200 g bramborového salátu
  • 150 g šunky
  • 3 natvrdo uvařené vejce
  • 4 sardinky v oleji
  • 50 g tvrdého sýru
  • 3 sterilované okurky
  • trochu kapie
  • trochu petrželky

Bramborový salát:

  • 300 g měkkého salámu
  • 2 uvařené mrkve
  • 1 konzerva hrášku
  • 1 konzerva kukuřice
  • 1 konzerva žampionů
  • 3 brambory uvařené ve slupce
  • 3 vejce uvařené na tvrdo
  • 200 ml majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrová omáčky
  • špetka cukru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Mrkev uvaříme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Sterilovaný hrášek a kukuřici scedíme.
  3. Žampiony scedíme a nasekáme nadrobno.
  4. Brambory uvařené ve slupce a vejce na tvrdo nakrájíme na kostičky.
  5. Salám nakrájíme na hrubší proužky.
  6. Vše smícháme.
  7. Majolku, smetanu a hořčici smícháme, dochutíme worcestrovou omáčkou, špetkou cukru, solí a mletým pepřem.
  8. Promícháme se zeleninou a pokud je třeba dochutíme.
  9. Salát necháme odležet.
  10. Plátky veky natřeme máslem, posolíme a na jednu stranu rozložíme salát.
  11. Šunku trochu nařízneme, složíme do kornoutu a položíme na druhou stranu chlebíčku.
  12. Chlebíčky ozdobíme kolečkem vejce, kouskem sardinky, sýra, vějířky okurky, páskem kapie a petrželkou.
Obložené veky se zeleninou a šunkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyzkoušejte i naše další recepty na bramborový salát v klasické i dietní úpravě.

Představili jsme vám šest klasických receptů na chlebíčky, ať vám chutná!

Chlebíčky si můžete připravit v různých variantách. Začnete s nakrájenou bagetou, vekou nebo jiným pečivem. Pomažte máslem, pomazánkovým máslem či salátem. Poté doplňte dalšími chutnými kousky. Vyberte si z tvrdého salámu, šunky, oliv, nakládané řepy, okurky, sýra, sardinek, ančoviček, uzených ryb nebo vajíček.

Jakou šunku použít?
Tvrdý salám či šunka jsou jsou nejlepší volbou. Dále můžete zvolit třeba prosciutto, mortadellu, uzené krůtí či pepperoni salám.

Jaké ryby použít?
Sardinky, losos, ančovičky či nakládané sledě! Zkusit můžete také uzeného pstruha, uzeného lososa či krevety!

Jaký sýr použít?
Jakýkoli tence pokrájený tvrdý nebo středně tvrdý sýr na chlebíčky skvěle funguje. Gruyere, ementál, gouda, eidam či čedar jsou pro tyto účely skvělé.

Jak chlebíčky ozdobit?
Můžete zvolit vše od čerstvých bylinek, nakrájených okurek, cibulky, jarní cibulky, křenu, uzeného masa či jakékoli nakládané zeleniny.

Před samotným servírováním je vhodné nechat chlebíčky uležet v chladu, chutě se lépe spojí.

Pokud chcete chlebíčky namazat něčím jiným, vyzkoušejte recepty na naše oblíbené pomazánky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.