Velikonoční plněná veka

Ingredience

  • 1 chlebíčková veka
  • 10 dkg šunky nebo šunkového salámu
  • 2 vařená vejce
  • 10 dkg pomazánkového másla
  • 1 tavený smetanový sýr
  • 1-2 lžičky hořčice
  • 2 sterilované okurky
  • 1 červená sterilovaná kapie
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed (necháme pouze tenkou kůrku)
  2. Vejce nastrouháme nebo rozmělníme vidličkou, přidáme hořčici, nasekanou kapii, salám, okurku, sýr a přidáme rozdrobený střed veky
  3. Vše smícháme a trochu zpracujeme tak, aby vznikla kašovitá směs
  4. Tou naplníme obě poloviny veky, spojíme je a veku zabalíme pevně do fólie a necháme v chladničce do druhého dne proležet
  5. Krájíme na 1-1,5 cm silné plátky
  6. Podáváme místo obložených chlebíčků

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.