Vajíčka jsou skvělá a zdraví prospěšná surovina. Díky obsahu bílkovin zasytí na dlouhou dobu, proto jsou velice oblíbené zejména v různých dietách a také jako nezbytný doplněk sportovců.
Uleví se i peněžence a vejce téměř vždy bez problémů seženeme v nejbližším supermarketu nebo na farmářském tržišti.
Mezi rozšířený mýtus patří, že pravidelná konzumace vajec přispívá k vysokému cholesterolu. Dle odborníků je však konzumace 1 až 2 vajíček denně bez problémů.
Vyzkoušejte následující recepty – třeba i pro inspiraci co s vajíčky v období Velikonoc.
Vajíčková pomazánka za pár minut
Recept vás ohromí svou jednoduchostí a báječným propojením všech chutí.
INGREDIENCE
- 5 uvařených vajec
- 1 červená cibule
- majonéza nebo jogurt
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- čerstvá pažitka
POSTUP
- Vejce a cibuli nakrájíme nadrobno.
- Vmícháme majonézu nebo jogurt.
- Přidáme hořčici.
- Dochutíme pepřem a solí.
- Podáváme na čerstvém chlebu a posypeme pažitkou.
Objevte podobné tipy
Nebesky dobrý vajíčkový salát
Výborný salát, kterého se nepřejíte. Připravte raději z větší dávky.
INGREDIENCE
- 5 uvařených vajec
- 5 rajčat
- 150 g tvrdého sýra
- majonéza nebo jogurt
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
POSTUP
- Vejce, rajčata a sýr nakrájíme na kousky a dáme do mísy.
- Jarní cibulku nasekáme a přidáme do nádoby.
- Přidáme majonézu nebo jogurt.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s křupavým pečivem.
Plněná vejce nejen na party
Sní se ještě o krapet rychleji, než kolik zabrala příprava.
INGREDIENCE
- 5 uvařených vajec
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce lučiny
- sůl
- kari
- 100 g uzeného lososa
POSTUP
- Vejce si rozpůlíme a vyjmeme žloutek.
- Žloutek utřeme s máslem a lučinou.
- Dochutíme solí a kari.
- Každý kousek vejce naplníme pomazánkou.
- Ozdobíme plátkem lososa.
Představili jsme vám tři bleskové recepty, jak zužitkovat vařená vejce.
Věděli jste, že uvařená vajíčka lze obalit jako řízek a osmažit? Stojí za vyzkoušení.
Vyzkoušejte i naše další studené vajíčkové recepty, o kterých píšeme na webu.