Vepřová plec se šťávou

Vepřová plec se šťávou
Doba přípravy: 160 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 g vepřové plece nebo 4 kotlety
  • 2 lžíce sladkého kečupu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 2 – 3 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 100 ml vody

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky
  3. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme
  4. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku
  5. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovnáme
  6. Sáček uzavřeme, dáme na plech, několikrát propíchneme jehlou a vložíme do předehřáté trouby
  7. Pečeme asi 60 minut při 150°C, poté maso přelijeme do kastrolu
  8. Šťávu můžeme nechat jen tak, nebo nastavit vodou a zahustit instantní jíškou
  9. Vepřovou plec se šťávou podáváme s těstovinami

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X