Recept: Vepřová plec jako zvěřina

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vepřové plece
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 10 kuliček pepře
  • 2 zrnka jalovce
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • sůl
  • ocet.

Postup receptu

  1. Opláchnutou vepřovou plec vložíme do vařící vody nebo vývaru
  2. Zhruba čtvrt hodiny povaříme a vyjmeme
  3. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, na ni vložíme maso a zprudka jej po obou stranách opečeme
  4. Pak maso osolíme a okořeníme, vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme ji, za stálého míchání zalijeme šálkem vývaru, přidáme několik kapek octa, dokořeníme a maso vrátíme do šťávy
  5. Zvolna je dodusíme doměkka
  6. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu procedíme
  7. Příloha: houskové nebo bramborové knedlíky, rýže

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 2 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *