Vepřová plec na černém pivu. ❤️ Budete potřebovat: 60 dkg vepřové plece, 20 dkg čerstvých hub, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička octa, pepř, sůl, 1/2 l tmavého piva..
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg vepřové plece
- 20 dkg čerstvých hub
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička moučkového cukru
- 1 lžička octa
- pepř
- sůl
- 1/2 l tmavého piva.
Postup receptu
- Vepřovou plec nakrájíme na kostky, poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji
- Přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájenou cibuli a nasekaný stroužek česneku, lžičku sójové omáčky, lžičku moučkového cukru, lžičku octa, pepř a sůl
- Zalijeme 1/2 l tmavého piva a dusíme doměkka
- Když je maso měkké, omáčku dochutíme a podáváme
- Příloha: brambory nebo pečivo