Vepřová plec na pivě

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vepřové plece
  • 3 cibule
  • olej
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • pepř
  • sůl
  • cca 1 l masového vývaru
  • 2 dl piva (světlé
  • ale může být i tmavé)
  • 1 krajíc nastrouhaného tvrdého chleba
  • olej
  • 2 lžíce mouky.

Postup receptu

  1. Na lžíci oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a vložíme na plátky nebo na kostky nakrájené maso
  2. Posypeme kmínem, osolíme, opepříme a maso za stálého míchání osmahneme
  3. Pak přilijeme vřelý vývar, přidáme nastrouhaný chléb a dusíme zhruba 45 minut, až je maso měkké
  4. Šťávu zahustíme 1 až 1,5 lžící polohrubé mouky rozmíchané ve vodě, přidáme pivo a prolisovaný česnek
  5. Za stálého míchání povaříme 10 minut
  6. Pak omáčku dochutíme podle potřeby
  7. Příloha: knedlíky, těstoviny, pečivo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.