Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kg vepřového plecka
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- 10 dkg celeru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- olej
- 3 hřebíčky
- kousek celé skořice
- 5 kuliček pepře
- 1/2 l mléka
- hladká mouka a máslo na jíšku
- citronová šťáva.
Postup receptu
- Maso vcelku osolíme, opepříme, vytvarujeme do oblého válečku a převážeme nití
- Maso opečeme na oleji, přendáme do pekáče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, hřebíčky, skořici, celý pepř, zalijeme mlékem a zakryté v troubě pečeme při střední teplotě asi 1,5 hodiny
- Maso během pečení obracíme
- Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme světlou jíškou
- Dochutíme solí a šťávou z citronu