Vepřová plec pečená na mléce

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg vepřového plecka
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 10 dkg celeru
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • olej
  • 3 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 5 kuliček pepře
  • 1/2 l mléka
  • hladká mouka a máslo na jíšku
  • citronová šťáva.

Postup receptu

  1. Maso vcelku osolíme, opepříme, vytvarujeme do oblého válečku a převážeme nití
  2. Maso opečeme na oleji, přendáme do pekáče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, hřebíčky, skořici, celý pepř, zalijeme mlékem a zakryté v troubě pečeme při střední teplotě asi 1,5 hodiny
  3. Maso během pečení obracíme
  4. Měkké maso vyjmeme, odstraníme skořici, šťávu rozmixujeme a zahustíme světlou jíškou
  5. Dochutíme solí a šťávou z citronu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.