Vepřové kotlety na pivě

Vepřové kotlety na pivě
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • kmín
  • 3 kuličky celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • lžička zázvoru
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 1/4 l světlého piva
  • chlebové kůrky
  • 2 lžíce strouhaného perníku
  • citronová šťáva.

Postup receptu

  1. Kotlety naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a na tuku po obou stranách opečeme
  2. Kotlety vyjmeme, na tuku osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu
  3. vložíme kotlety, podlijeme částí piva a dusíme doměkka
  4. Během dušení podle potřeby podléváme pivem
  5. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhaný chléb a perník a omáčku provaříme do zhoustnutí
  6. Pak omáčku procedíme na maso, podle potřeby zředíme ještě pivem, dochutíme solí a citronovou šťávou
  7. Příloha: knedlíky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X