Vepřové kotlety v majonéze

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • sůl
  • 4 velké cibule
  • 5 dkg tvrdého sýra. Marináda: 25 dkg majonézy
  • 1 lžička karí koření
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 3 lžičky kremžské hořčice.

Postup receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu promícháme
  2. Maso osolíme a lehce naklepeme
  3. Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme
  4. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne
  5. Všechny cibule nahrubo nasekáme
  6. Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče
  7. Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající cibulí
  8. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C
  9. Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme
  10. Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt
  11. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.