Recept: Vepřové maso na houbách

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 400 g vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • sušené houby nebo čerstvé jak kdo má zrovna po ruce
  • 2 cibule
  • masox na dochucení
  • hl. mouka na zahuštění.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátečky a poklepeme, posolíme, opepříme a okmínujeme
  2. Cibulku nakrájíme hodně na jemno a osmahneme do hěnda na oleji nebo sídle jak kdo má rád
  3. Potom vkládáme plátečky masa a opékáme z obou stran
  4. Hned potom, zaléváme nachystaným vývarem nebo vodou a pak hned masoxem a teprve pak přidíme sušené houbičky
  5. Dusíme, dokud maso nezměkne a to asi, tak 1 hodinu
  6. Nakonec dochutíme dle své chuti a zahustíme moukou smíchanou s vodou nebo instatní jiškou
  7. jako příloha je výborný knedlík a rýže i brambor neni špatný

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *