Vepřové ražniči s brambory

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kotlety
  • 2 cibule
  • 10 dkg uzeného bůčku nebo slaniny
  • 70 dkg brambor
  • 10 dkg strouhaného uzeného sýra
  • 1 dl vývaru
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • grilovací koření.

Postup receptu

  1. Kotlety vykostíme, opláchneme a lehce naklepeme
  2. Osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky
  3. Připravíme si cibuli nakrájenou na plná kolečka a bůček či slaninu nakrájené na plátky velikostí úměrné masu
  4. Vše střídavě napichujeme na 4 kovové jehly nebo dřevěné špejle
  5. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme
  6. Pekáč vymažeme sádlem nebo olejem a nakrájené brambory naskládáme na dno pekáče
  7. Na ně rozložíme připravené ražniči, pokapeme rozpuštěným sádlem nebo olejem, zakryjeme pokličkou a v horké troubě pečeme doměkka
  8. Během pečení podléváme podle potřeby horkým vývarem nebo vodou
  9. Cca 10 minut před dopečením odkryjeme, posypeme strouhaným uzeným sýrem a dopečeme do roztavení sýra
  10. Příloha: zeleninová obloha, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.