Vepřové ražniči v alobalu

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg vepřového masa z kýty
  • 10 dkg sýra Eidam nebo Gouda
  • 4 menší cibule
  • 4 menší rajčata
  • 4 žampiony nebo jiné houby
  • kmín
  • mletá sladká paprika
  • pepř
  • sůl
  • 30 dkg kysaného zelí
  • olej
  • alobal.

Postup receptu

  1. Maso předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, pokapeme nebo potřeme olejem a necháme v chladu odležet
  2. Pak je nakrájíme na kostky, sýr, zeleninu a houby nakrájíme na kousky ve velikosti přiměřené kouskům masa a vše střídavě napichujeme na jehly nebo špejle
  3. Špízy posypeme drceným kmínem, paprikou, pepřem a osolíme
  4. Okapané kysané zelí podle potřeby překrájíme, promícháme s cibulí nakrájenou nadrobno a rozdělíme na 4 díly přiměřeně velkých a tukem vymazaných alobalů
  5. Na zelí položíme ražniči, která pokapeme olejem a důkladně zabalíme
  6. Pečeme na pekáči v troubě nebo pod domácím či na venkovním grilu
  7. Před dopečením alobaly otevřeme a dopečeme, aby maso získalo kůrku
  8. Příloha: chléb, brambory
  9. Obměna: kysané zelí můžeme nahradit lečem nebo jinou zeleninovou směsí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.