Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 800 g libové vepřové plece nebo kýty
- 2 lžíce másla
- cibuli
- 300 g mrkve
- 400 ml bílého vína
- 1 lžici hl. Mouky na zahuštění
- sůl
- cukr podle chuti
- šťávu z citronu.
Postup receptu
- Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na větší kostky
- Pak osolíme
- Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na rozehřátém másle osmahneme
- Přidáme nakrájené maso, ze všech stran je orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme v zakrytém hrnci
- mrkve oškrábeme a omyjeme a nakrájíme na kolečka
- Přidáme je do hrnce k poloměkkému masu, postupně přilijeme v několika dávkách bílé vinko a dál vše dusíme, až maso zcela změkne
- Měkké maso vyjmeme a dáme do hrnce zvlášť a uchováváme v teple ať je maso teploučké
- Štávu potom zaprášíme moukou a necháme chvilku povařit
- Dochutíme cukrem a citonovou šťávou
- Maso pak vložíme zpět do šťávy a chvilku ho povaříme, jako přílohu podáváme rýži a brambor vařený
Děkuji za inspiraci, člověk už kolikrát neví co vařit atoto vepřové je skvělé díky, díky.
Souhlasím je to skvělé a hlavně ta mrkvička to pěkně osladí a má to hned jinou chuť.
Bez polévky si nedokáži představit celodenní fungování.
Pro nás je polívka hodně důležitá, děti si bez ní nedokáží představit oběd někdy i večeři mají jen polívku a u nás je to stejné.
Česnečka je nej nej grunt, ta mě vždycky vykurírovala
Vývareček je nejlepší na bolístky a po opici, zkušenosti letité