Vepřové závitky s nivou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 plátky masa (nejlépe z kýty)
  • 10 dkg nivy
  • 2 lžíce másla
  • 1 vařené vejce
  • hranolek šunky
  • sůl
  • vejce a hladká mouka na obalení
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce tuku.

Postup receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a hodně rozklepeme
  2. Nivu nastrouháme nebo vidličkou rozmačkáme a utřeme s máslem
  3. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa
  4. Uvařené vejce nakrájíme na čtvrtky a na každý plátek dáme jednu čtvrtku a přidáme k ní hranolek šunky
  5. Plátky svineme, ovážeme nití a obalíme v mírně rozšlehaném vejci a v mouce
  6. Ze všech stran je osmahneme na horkém tuku
  7. Pak je vyjmeme, ve výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody, vložíme závitky a vše dusíme doměkka
  8. Podle potřeby podléváme
  9. Když je vše měkké dochutíme šťávu solí a citronovou šťávou (nebo libovolným kořením)
  10. Příloha: vařené brambory, dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.