Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg vepřového bůčku
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 2 dkg hladké mouky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 1 sterilovaná okurka.
Postup receptu
- Vepřové maso pokrájíme na kostky, přidáme cibuli pokrájenou na tenké plátky, sůl, pepř, bobkový list a trochu vody a dusíme v troubě pod pokličkou
- Když je maso napůl udušené, dopečeme je odkryté
- ke konci pečení zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody, přidáme kečup, hořčici a okurku pokrájenou na kostičky a dopečeme
My děláme kalsický pečený buček a to jest tak, že dám do pekáčku bučk, česnek a na kolečka cibuli, opepřím, osolím, okmínuji, podliju trošj¨kou vody a peču. Nad to neni žádný buček po jiném způsobu.