Vepřový hrnec – jídlo z 1 hrnce

Vepřový hrnec – jídlo z 1 hrnce
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg krkovice (plece
  • libového bůčku)
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • hrst fazolových lusků
  • půlka celeru
  • 1 velká cibule
  • 1/2 kg brambor
  • 1/2 l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu
  • majoránka
  • petrželka
  • olej
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Krkovici nakrájíme na plátky a opečeme na oleji
  2. Nakrájíme cibuli nahrubo, mrkev a celer na nudličky, přidáme lusky a brambory nakrájené na kostičky
  3. Podlijeme vývarem, okořeníme tymiánem, majoránkou a necháme pomalu dusit při teplotě asi 60°C
  4. Asi po dvou hodinách pomalého dušení posypeme nasekanou petrželkou a podáváme
  5. ( Dusit můžeme i v tlakovém hrnci, pak se doba dušení zkracuje na cca 1 hod
  6. )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X