Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kg krkovice (plece
- libového bůčku)
- 2 mrkve
- 1 pórek
- hrst fazolových lusků
- půlka celeru
- 1 velká cibule
- 1/2 kg brambor
- 1/2 l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu
- majoránka
- petrželka
- olej
- sůl
- pepř.
Postup receptu
- Krkovici nakrájíme na plátky a opečeme na oleji
- Nakrájíme cibuli nahrubo, mrkev a celer na nudličky, přidáme lusky a brambory nakrájené na kostičky
- Podlijeme vývarem, okořeníme tymiánem, majoránkou a necháme pomalu dusit při teplotě asi 60°C
- Asi po dvou hodinách pomalého dušení posypeme nasekanou petrželkou a podáváme
- ( Dusit můžeme i v tlakovém hrnci, pak se doba dušení zkracuje na cca 1 hod
- )