Vídeňské řezy

Doba přípravy: 24 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • Těsto:250 g cukru
  • vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 2 dcl oleje
  • 2 dcl mléka
  • 300 g polohrubé mouky a nakonec půl sáčku prášku do pečiva.
    1 krém: 80 g kukuřičného škrobu
  • 1 l pomerančového džusu
  • 7 lžic cukru.
    2 krém:300 ml mléka
  • 1 vanikový pudink
  • 130 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • vanilkový cukr.
    Na ozdobu:pomerančový džus
  • piškoty
  • čokoládová poleva
  • 2 lžíce rumu.

Postup receptu

  1. Vejce si nejprve ušleháme s cukrem do pěny husté
  2. Potom pomalu vmícháme zbytek ingrediencí, mouku, mléko a prášek do pečiva a vytvoří se nám trošku tekutější těsto, tak se nelekněte ano:)
    Nalijeme na pečící papír na plecha pečeme při 200°C asi 10 až 15 minutek
  3. Prví krém z džusu, kukuřičného škrobu a cukru uvaříme hustou kaši a ještě teplou ji naléváme na vychladlý plát těsta a rozetřeme
  4. Druhý krém uvaříme s méka, pudinku a doi vychladlého pomalinku zaděláme máslo ušlehané s cukrem
  5. Musíme krém nechat vychladnout a můžeme jej hned potírat na ten prví co jsme nanesly
  6. Nakonec smícháme džus s rumem a do něj namáčíme piškoty a ty hned pokládáme na řezy a uplně nakonec pokapeme čokoládou

Komentáře

  1. je to super mňamka skusila jsem piškoty namáčet jen v džusu-bez rumu a taky paráda!Chutnal všem hlavne dětem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.