Višňové čatní

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg vypeckovaných višní
  • 12 dkg cibule
  • kousek (asi 2 dkg) čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého zázvoru
  • 15 dkg krystalového cukru
  • 10 dkg medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce zeleného pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička kari
  • 7 hřebíčků.

Postup receptu

  1. Cibuli a zázvor nakrájíme nadrobno a společně s višněmi dáme do kastrolu
  2. Přidáme vše ostatní a na mírném ohni vaříme 45 minut
  3. Horké plníme do skleniček a hned uzavřeme
  4. Obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme v chladu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.