Jak na nejlepší Višňové Čatní ? – Poctivý recept, který zvládne každý.. ❤️ Budete potřebovat: 1 kg vypeckovaných višní, 12 dkg cibule, kousek (asi 2 dkg) čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého zázvoru, 15 dkg krystalového cukru, 10 dkg medu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce octa, 1 lžíce zeleného pepře, 1 lžička soli, 1 lžíce hořčičných semínek, 1 lžička kari, 7 hřebíčků..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg vypeckovaných višní
- 12 dkg cibule
- kousek (asi 2 dkg) čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého zázvoru
- 15 dkg krystalového cukru
- 10 dkg medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce zeleného pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 1 lžička kari
- 7 hřebíčků.
Postup receptu
- Cibuli a zázvor nakrájíme nadrobno a společně s višněmi dáme do kastrolu
- Přidáme vše ostatní a na mírném ohni vaříme 45 minut
- Horké plníme do skleniček a hned uzavřeme
- Obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme v chladu