Vynikající recepty na saláty z několika vrstev 7x jinak. Ochutnejte je všechny!

Saláty bývají zdravou oblíbenou pochoutkou, která doplňuje jídelníček snad každého.

Ale už jste vyzkoušeli některý z receptů na vrstvený salát?

Pokud ne, měli byste to rychle napravit!

Jedná se totiž o naprostou delikatesu, která nejen skvěle vypadá, ale i luxusně chutná.

Užijte si to!

Osmivrstvý těstovinový salát

Inspirujte se naším receptem na luxusní, barevný salát z 8 vrstev, který se perfektně hodí třeba na letní piknik. Je snadný a vy si ho hravě vyzkouzlíte během chvilky.

Ingredience

  • 2 šálky syrových těstovin (mušlí)
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 3 šálky nasekaného hlávkového salátu
  • 4 natvrdo uvařená velká vejce, nakrájená na plátky
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžičky pepře
  • 1 šálek vařené šunky, nakrájené na proužky julienne
  • 1 šálek tvrdého salámu, nakrájeného na proužky julienne
  • 280 g mraženého hrášku, rozmrazeného

Na dresink:

  • 1 šálek majonézy
  • ¼ šálku zakysané smetany
  • ⅓ šálku nakrájené jarní cibulky
  • 2 čajové lžičky dijonské hořčice

Na posypání:

  • 1 šálek strouhaného sýra Monterey Jack
  • 2-3 lžíce nasekané ​​čerstvé petrželky

Postup                                       

  1. Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu; slijte a opláchněte studenou vodou.
  2. Zalijte je olejem a promíchejte.
  3. Dejte hlávkový salát do skleněné salátové mísy, na salát navrstvěte těstoviny a na ty nakrájená vejce.
  4. Posypte solí a pepřem.
  5. Dále vrstvěte šunku, salám a poté hrášek.
  6. Smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, jarní cibulku a hořčici.
  7. Salát přelijte vzniklým dresinkem.
  8. Pevně ​​zakryjte a dejte do chladu na několik hodin nebo přes noc.
  9. Před podáváním posypte sýrem a petrželkou.
  10. Užijte si to!
Salát z těstovin, salámu, hrášku, sýru a dresinku posypaný čerstvými bylinkami, servírovaný ve skleněné míse.
www.wishesndishes.com

Vrstvený salát s brokolicí a čedarem

Vychutnejte si 7 božských vrstev v tomto skvělém salátu s brokolicí, slaninou, hráškem a čedarem. Následující recept je jednoduchý a vy si ho zamilujete!

Ingredience

  • 1 a ¼ šálku nízkotučné majonézy
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce octa
  • 2 velké římské saláty
  • 280 g mraženého zeleného hrášku, rozmrazeného
  • 1 balíček rozpůlených oválných rajčat
  • 2 šálky nakrájené brokolice
  • 280 g nasekaného čedaru
  • 500 g osmažené slaniny, nakrájené na kostičky
  • jarní cibulka (volitelně)

Postup                                       

  1. Připravte si zálivku smícháním majonézy, bílého cukru a octa.
  2. Do skleněné salátové mísy navrstvěte na dno římský salát, na něj rajčata, poté hrášek, čedar a brokolici.   
  3. Zalijte dresinkem, zasypte strouhaným sýrem, slaninou a případně i jarní cibulkou.
  4. Dejte do lednice, dokud nebudete připraveni servírovat.
Zeleninový salát se sýrem a slaninou servírovaný ve skleněné míse.
www.lilluna.com

Salát několika vrstev s červenou řepou

Tento vrstvený salát nejen že úžasně vypadá, ale i úžasně chutná! Červená řepa mu dodává krásnou sytou barvu, brambory, vejce a mrkev výživnost a křupavé nakládané okurky svěžest. Užijte si ho!

Ingredience

  • 2-3 střední brambory
  • 3 mrkve
  • 2 červené řepy
  • 5 vajec
  • 6-8 nakládaných okurek
  • sůl a pepř dle chuti
  • 250 g majonézy
  • 50 g zakysané smetany
  • 1 stonek jarní cibulky
  • pažitka na ozdobu
  • petrželka na ozdobu

Postup                                       

  1. Uvařte brambory, mrkev, řepu a vejce.
  2. Zeleninu a vejce oloupejte a nastrouhejte zvlášť na středním struhadle.
  3. Nakrájejte jarní cibulku na kroužky.
  4. Nakrájejte nakládané okurky na kostičky.
  5. Smíchejte majonézu se zakysanou smetanou.
  6. Umístěte kruhovou pečící formu na velký plochý talíř.
  7. Nandejte dospod okurky.
  8. Jako druhou vrstvu přidejte strouhané brambory, případně sůl a pepř.
  9. Každou vrstvu potřete salátovým dresinkem z majonézy a zakysané smetany.
  10. Na bramborovou vrstvu rozprostřete jarní cibulku.
  11. Další vrstvou je mrkev, v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
  12.  Následuje vejce.
  13. Horní vrstvu tvoří řepa, kterou také potřete salátovým dresinkem.
  14. Vrstvený salát dejte na 1-2 hodiny nebo přes noc do lednice odležet.
  15. Salát ozdobte petrželkou a pažitkou a servírujte.
Teplý zeleninový salát s červenou řepou ozdobený čerstvými bylinkami, servírovaný na talíři.
www.foodtempel.com

Řepa se dá využít na mnoho způsobů. Najděte si k řepě tu správnou kombinaci. Doufáme, že si i naše další recepty na saláty z červené řepy oblíbíte!


Kuřecí salát s ananasem a sýrem

Vrstvený salát s kuřecím masem, sýrem a ananasem je naprosto luxusní záležitost, kterou můžete zahrnout nejen do svátečního menu!

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou
  • 300 g konzervovaného ananasu
  • 200 g vašeho oblíbeného tvrdého sýru
  • 4 vejce
  • majonéza
  • sůl a černý pepř dle chuti
  • 15 g petrželky

Postup                                       

  1. Kuřecí prsa uvařte v osolené vodě a dochuťte je dle vašich představ.
  2. Konzervovaný ananas nakrájejte najemno a sceďte, abyste odstranili přebytečný sirup.
  3. Nastrouhejte sýr a vejce zvlášť na malém struhadle.
  4. Salát s kuřecím ananasem a sýrem
  5. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostičky a petrželku nakrájejte nadrobno.
  6. Dejte majonézu do papírového sáčku a odřízněte špičku.
  7. Jako první vrstvu do servírovací nádoby dejte kuřecí kousky a lžící mírně přitlačte.
  8. Na kuře naneste trochu majonézy a poté postupně vrstvěte: ananas – majonéza – vejce – majonéza – sýr – majonéza.
  9. Před nanesením majonézy každou vrstvu lehce přitlačte lžící.
  10. Pokud to velikost servírovací nádoby dovolí, vrstvy lze opakovat.
  11. Vše ozdobte strouhaným sýrem a petrželkou.
  12. Salát s kuřecím ananasem a sýrem
  13. Salát dejte na 30-40 minut do lednice.
  14. Hotový salát je šťavnatý a sladkost ananasu je perfektně kombinována s kuřecím masem a sýrem.
Salát z kuřecího masa servírovaných v malých skleněných miskách na dřevěném prkýnku, posypaný čerstvými bylinkami.
www.niftyrecipe.com

Chcete si připravit lehké jídlo, ale nemáte inspiraci?
Pak vyzkoušejte i naše další recepty na saláty s kuřecím masem, na kterých si pochutnáte!

Sedmivrstvý salát s řapíkatým celerem

Tento salát vypadá dokonale, pokud ho naservírujete ve skleněné misce. Připravte si ho asi 8 hodin před podáváním a vaši hosté budou nadšeni!

Ingredience

  • 1 hlávkový salát, natrhaný na kousky
  • 1 šálek zelené papriky nakrájené na kostičky
  • 1 šálek nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1 šálek cibule nakrájené na kostičky
  • 280 g mraženého hrášku, rozmrazeného
  • 2 šálky majonézy (lze použít nízkotučnou majonézu)
  • 1 lžíce cukru
  • 6 plátků slaniny, osmažené dokřupava a rozdrobené
  • 3/4 šálku strouhaného čedaru

Postup                                       

  1. Dejte hlávkový salát na dno čisté salátové mísy.
  2. Na salát navrstvěte papriku, řapíkatý celeru, cibuli a hrášek v uvedeném pořadí.
  3. Navrch dejte majonézu, kterou utěsníte zeleninu.
  4. Vrch posypte cukrem, slaninou a sýrem.
  5. Před podáváním pevně zakryjte igelitem a dejte na 8 hodin do chladu.
Zeleninový salát s dresinkem posypaný sýrem a slaninou, servírovaný ve skleněné míse.
www.almanac.com

Salát několika vrstev á la Tacos

Tento vrstvený salát má všechny chutě tacos, které jsou poskládané na sebe v malé misce. Perfektně se hodí jako pohoštění na večírek!

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2/3 šálku vody
  • 1 balíček taco koření
  • 1 hlávka ledového salátu, omytého, osušeného a nasekaného
  • 1 plechovka černých fazolí, opláchnutých a scezených
  • 340 g mražené kukuřice, uvařené a vychlazené
  • 1 okurka, nakrájená na kostičky
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/2 šálku salsy
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 1 šálek rozpůlených oválných rajčat
  • 1/3 šálku nakrájených černých oliv
  • 1/3 šálku červené cibule nakrájené na kostičky
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 šálek drcených Tortilla chipsů
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup                                       

  1. Orestujte mleté ​​hovězí maso ve velké nepřilnavé pánvi dohněda.
  2. Přidejte vodu a koření taco.
  3. Vařte a míchejte 1 až 2 minuty.
  4. Nechte vychladnout.
  5. Pokud je v mase hodně tuku, před přidáním vody a koření ho trochu slijte.
  6. Do skleněné salátové mísy nebo malé skleněné misky navrstvěte ledový salát, fazole, kukuřici a okurky.
  7. Na okurky naskládejte vychladlé, okořeněné maso.
  8. Ve střední míse smíchejte zakysanou smetanu, salsu a limetkovou šťávu.
  9. Směs rozetřete na mleté ​​hovězí maso a posypte sýrem.
  10. Rajčata, černé olivy, červenou cibuli a avokádo nakrájejte na kroužky.
  11. Posypte drcenými chipsy a koriandrem.
  12. Podávejte ihned nebo nechce vychladnout v chladničce, dokud nebudete připraveni servírovat.
Salát s olivami, kukuřicí, avokádem, rajčaty, červenou cibulkou a mletým masem, posypaný nachos a servírovaný ve skleněné míse.
www.spicysouthernkitchen.com

Těstovinový salát s tygřími krevetami

Tradiční australský vrstvený křupavý salát s krevetami, těstovinami, avokádem a luxusní omáčkou ocení i ti nejnáročnější hosté na vaší letní party!

Ingredience

  • 220 g syrových těstovin Fusilli
  • 2 kg velkých vařených tygřích krevet
  • 300 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 velká zralá avokáda
  • 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 3 velké okurky
  • 100 g bazalkového pesta
  • 1 malý ledový salát, nasekaný najemno
  • čerstvá petrželka

Na omáčku:

  • 100 g krémového sýra
  • 65 g zakysané smetany
  • 60 g majonézy
  • 2 lžíce rajčatové omáčky
  • 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce najemno nasekané čerstvé pažitky
  • 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru
  • 6 kapek tabasco omáčky

Postup                                       

  1. Těstoviny uvařte ve velkém hrnci v osolené vroucí vody podle pokynů na obalu.
  2. Opláchněte pod studenou vodou.
  3. Sceďte a dejte stranou vychladnout.
  4. Mezitím oloupejte krevety a nechte 7 krevet s ocasy.
  5. Rajčata, pažitku a olej smíchejte v míse.
  6. Avokádo rozmačkejte v míse a vmíchejte citronovou šťávu.
  7. Jemně nakrájejte 2 okurky.
  8. Oloupejte zbývající 1 na ozdobné stužky.
  9. Koktejlovou omáčku připravíte pomocí elektrického šlehače, který vyšlehá krémový sýr dohladka.
  10. Vmíchejte zakysanou smetanu a majonézu.
  11. Vmíchejte zbývající přísady.
  12. Těstoviny smíchejte v míse s pestem.
  13. Koktejlovou omáčku rozetřete na dno 3L misky s rovným okrajem.
  14. Navrch dejte salát, oloupané krevety, nakrájenou okurku, těstoviny s pestem a avokádo.
  15. Vyhlaďte povrch.
  16. Uspořádejte zbývající krevety na jedné straně okraje mísy.
  17. Okurkové stužky stočte do svitků.
  18. Uspořádejte je kolem vnitřního okraje mísy z obou stran krevet.
  19. Naplňte střed rajčatovou směsí.
  20. Podávejte posypané petrželkou.
Těstovinový salát s pestem, zeleninou a tygřími krevetami, servírovaný ve skleněné míse.
www.taste.com.au

Hledáte výborné krevetové recepty? Poradíme vám, jak na ně!

A jak jste si na vrstvených salátech pochutnali vy? Napište nám do komentářů, budeme se těšit na vaši zpětnou vazbu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X