Vynikající ovocná buchtička z kefíru

Vynikající ovocná buchtička z kefíru
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 500 ml kefíru
  • 1 až 1/2 lžičky jedlé sody

Poleva:

  • 2 velké čokolády na vaření
  • 100% tuk Omega nebo jiny
  • ↑ vše dáme do vodní lázně do kastrolku a mícháme tak dlouho, než se rozpustí tuk i čokoláda

Náplň:

  • jahody
  • mandarinky
  • ananas
  • jablka a nebo 2 uvařené pudinky (ty musíme jakoby zamačkat do buchty, než dáváme do trouby péct, nesmí být úplně vychladlé)
  • nebo můžeme pomatlat tvarohem s vanilkovým cukrem a dvěma žloutky

Postup receptu

  1. Mouku, cukr, olej , kakao, kefír a jedlou sodu zamícháme dohromady a uděláme těsto, které vléváme do vyššího plechu
  2. Ten musíme před nalitím těsta pořádně vymazat a vysypat strouhankou kvůli připálení
  3. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi zhruba 25–30 minut
  4. Po vytažení a vychladnutí poléváme čokoládovou polevou, lze i zakoupit i už hotovou čokoládovou polevu, kterou jen ohřejeme ve vodě

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X