Výborná kefírová buchtička

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 500 ml kefíru
  • 1 až 1/2 lžičky jedlé sody.
    Poleva:2 velké čokolády na vaření
  • 100% tuk Omega nebo jiny- vše dáme do vodní lázně do kastrolku a mícháme tak dlouho než se rozpustí tuk i čokoláda.
    Náplň: jahody
  • mandarinky
  • ananas
  • jablka a nebo 2 uvařené pudinky
  • který musíme jakoby zamačkat do buchty než dáváme do trouby péct a nesmí být uplně vychladlý pozor!!! Nebo pomatlat tvarohem
  • který rozmícháme s vanilkovým cukrem a dvoumy žloutky.

Postup receptu

  1. Mouku, cukr, olej , kakao, kefír a jedlou sodu zamícháme dohromady a uděláme těsto, které vlíváme do vyššího plechu
  2. Ten musíme před nalití těsta pořádně vymazat a vysypat strouhankou kvůli připálení
  3. Pečeme při 180°C v předehřáté troubě
  4. Pečeme asi zhruba 25-30 minut
  5. Po vytažení a vychladnutí poléváme čokoládovou polevou, lze i zakoupit i už hotovou čokoládovou polevu, kterou jen ohřejeme ve vodě
  6. Přeji dobrou chuť

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 2 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00