Výborná kefírová buchtička. ❤️ Budete potřebovat: 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 2 polévkové lžíce kakaa, 500 ml kefíru, 1 až 1/2 lžičky jedlé sody.
Poleva:2 velké čokolády na vaření, 100% tuk Omega nebo jiny- vše dáme do vodní lázně do kastrolku a mícháme tak dlouho než se rozpustí tuk i čokoláda.
Náplň: jahody, mandarinky, ananas, jablka a nebo 2 uvařené pudinky, který musíme jakoby zamačkat do buchty než dáváme do trouby péct a nesmí být uplně vychladlý pozor!!! Nebo pomatlat tvarohem, který rozmícháme s vanilkovým cukrem a dvoumy žloutky..
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 500 ml kefíru
- 1 až 1/2 lžičky jedlé sody.
Poleva:2 velké čokolády na vaření
- 100% tuk Omega nebo jiny- vše dáme do vodní lázně do kastrolku a mícháme tak dlouho než se rozpustí tuk i čokoláda.
Náplň: jahody
- mandarinky
- ananas
- jablka a nebo 2 uvařené pudinky
- který musíme jakoby zamačkat do buchty než dáváme do trouby péct a nesmí být uplně vychladlý pozor!!! Nebo pomatlat tvarohem
- který rozmícháme s vanilkovým cukrem a dvoumy žloutky.
Postup receptu
- Mouku, cukr, olej , kakao, kefír a jedlou sodu zamícháme dohromady a uděláme těsto, které vlíváme do vyššího plechu
- Ten musíme před nalití těsta pořádně vymazat a vysypat strouhankou kvůli připálení
- Pečeme při 180°C v předehřáté troubě
- Pečeme asi zhruba 25-30 minut
- Po vytažení a vychladnutí poléváme čokoládovou polevou, lze i zakoupit i už hotovou čokoládovou polevu, kterou jen ohřejeme ve vodě
- Přeji dobrou chuť