Recepty na luxusní žabí tlamičky s vynikající náplní k odpolední kávě nebo čaji

Ochutnali jste někdy recepty na žabí huby? Toto dokonalé cukroví s vynikající náplní prostě musíte ochutnat.

Příprava není složitá a výsledek rozhodně potěší nejen vás, ale i vaše blízké.

Chystáte narozeninovou oslavu, posezení s přáteli nebo jen máte chuť na něco sladkého?

Neváhejte vyzkoušet některý z našich receptů a zjistěte, který vám bude chutnat ze všech nejvíc.

Klasický recept na žabí huby

Pod tímto názvem si možná někteří z vás představí nějakou gurmánskou lahůdku francouzské kuchyně, kde jsou žáby běžnou součástí jídelníčku.

Ovšem v tomto případě jde o vynikající a naprosto jednoduché cukroví, které si můžete připravit na několik způsobů ke kávě či čaji. Ostatně k odpolední kávičce zkuste také recepty na ořechový dort.

Ingredience:

Na těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g hnědého cukru
  • Špetka soli
  • 2 vejce (velikost M)
  • 250 g másla

Na náplň:

  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g sušených meruněk
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 2 polévkové lžíce likéru Amaretto
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce mléka
  • Moučkový cukr na posypání

Postup

  • Do mísy prosejeme mouku, hnědý cukr, sůl a vejce. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto.
  • Zabalíme do fólie a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
  • Na náplň rozdrtíme v mixéru vlašské ořechy a meruňky. Vmícháme hnědý cukr, smetanu a Amaretto.
  • Takto připravenou náplň přiklopíme a dáme na 1 – 2 hodiny vychladit do lednice.
  • Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
  • Těsto rozválíme na placku o tloušťce 3 – 4 mm a vykrajujeme kolečka o průměru cca 7 cm.
  • Smícháme žloutek s mlékem a tím potřeme kolečka.
  • Do středu každého kolečka dáme 1 vrchovatou lžičku náplně.
  • Kolečko přeložíme a okraje k sobě přitlačíme pomocí vidličky.
  • Kapsičky položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut.
  • Vyjmeme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
  • Ořechovo-meruňkové kapsičky po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Sušenky z křehkého těsta s lahodnou ovocno-oříškovou náplní.
Zdroj: https://www.diamant-zucker.de

Tvarohové žabí huby

Malý zákusek, jednoduché cukroví nebo prostě pamlsek, který snadno a rychle zažene vaše chutě na sladké. Příprava není nijak složitá a výsledek potěší vás i vaše blízké.

Ingredience:

Na těsto:

  • 30 dkg hladké ​​mouky
  • 15 dkg čerstvého změklého nesoleného másla
  • 2 žloutky
  • 10 dkg erythritolu rozemletého na prášek
  • 1 balíček vanilkového cukr
  • Strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • Sůl na špičku nože
  • 1 lžíce zakysané smetany

Na tvarohovou náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce velikosti M
  • 1 – 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 vrchovatá polévková lžíce krupicového cukru
  • 1 – 2 lžičky vanilkového pudinku

Na dohotovení:

  • 2 lžíce mléka
  • Šťáva z poloviny chemicky neošetřeného citronu
  • Moučkový cukr na posypání

Postup

  • Mouku prosejeme do mísy a nasypeme do nádoby kuchyňského robota.
  • Přidáme změklé máslo, žloutky, práškový erythritol, vanilkový cukr a zapneme na střední rychlost.
  • Necháme zapnuté a přidáme zakysanou smetanu se solí.
  • Přisypeme strouhanou kůru, a nakonec kypřící prášek do pečiva.
  • Při střední rychlosti vypracujeme hladké těsto, které dáme na 1 hodinu odpočinut do lednice.
  • Poté těsto vyjmeme, rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát o tloušťce cca 3 mm.
  • Vykrajovátkem nebo třeba hrnkem vykrajujeme stejně velká kolečka.
  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Do středu dáme 1 – 2 lžičky tvarohové náplně (záleží na tom, jak je velké kolečko).
  • Smícháme mléko s citronem a každé kolečko po okrajích namažeme.
  • Překlopíme okraje k sobě a přimáčkneme pomocí vidličky po celém obvodu.
  • Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme cca 15 – 20 minut, dokud není povrch narůžovělý.
  • Hotové žabí huby vyjmeme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku, kde je necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
  • Kdo chce o něco sladší variantu, může moučkový cukr smíchat s vanilkovým cukrem a ještě teplé cukroví v této směsi obalit.
Lahodné plněné mušličky s tvarohovou náplní.
Zdroj: https://egyszerugyorsreceptek.com

Žabí hubičky s povidly

Každá náplň má něco do sebe, a když je vyrobená ze švestek a ještě k tomu doma, pak je luxusní chuť zajištěna na 100 %. Ostatně kdo by nemiloval vše, co je povidlové.

Ingredience:

Na těsto:

  • 200 g másla (může být i Hera)
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce velikosti M
  • 2 polévkové lžíce octa
  • Špetka soli

Na dohotovení:

  • Domácí švestková povidla (kdo nemá, může samozřejmě použít kupovaná)
  • Moučkový cukr na obalování

Postup

  • Mouku prosejeme do mísy, přidáme na kostky nakrájené změklé máslo, vejce, sůl a nakonec ocet.
  • Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvarujeme kouli a dáme na 2 – 3 hodiny odpočívat do chladničky.
  • Poté si předehřejeme troubu na 170 stupňů a připravíme plech vyložený pečícím papírem.
  • Těsto dáme na pomoučený vál a rozválíme na plát o tloušťce cca 3 mm.
  • Pomocí kulatého vykrajovátka, skleničky nebo hrnku vykrojíme stejně velká kolečka.
  • Každé kolečko položíme do formy na pirohy nebo taštičky, do středu dáme trochu povidel a překlopíme.
  • Pevně stlačíme, aby se okraj těsta uzavřel a během pečení nám povidla nevytékala ven.
  • Takto nachystané škebličky položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme asi 15 – 17 minut, hotové vyndáme z trouby a ještě horké obalíme v moučkovém cukru.
Žabí huby plněné domácími švestkovými povidly.
Zdroj: https://tortyodmamy.sme.sk

Tip: Zkuste ořechovou náplň z vaječných bílků.
Co budete potřebovat:
3 vaječné bílky, 1 lžičku vaječného extraktu, 5 – 6 lžic krystalového cukru, 3 a 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů.
Jak na to:
V míse ušlehejte bílky a vanilkový extrakt pomocí ručního mixéru do pěny. Po lžících přidejte cukr a každou vždy důkladně rozmixujte. Jakmile máme cukr zpracovaný, přisypeme mleté ořechy a vařečkou promícháme. Pak už jen stačí použít jako klasickou náplň.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X