Cukroví žabí tlamičky podle tradičního receptu

Cukroví žabí tlamičky podle tradičního receptu
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 250 g tuku Hera
  • 280 g hl. mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • moučkový cukr
  • na obalování osobně přidáváme 2 sáčky vanilkového cukru pro vůni

Náplň tlamiček:

  • 80 g strouhaných ořechů
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 80 g moučkového cukru
  • ↑ vše dohromady smícháme a necháme v chladu, ať se nám líp plní tlamičky

Postup receptu

  1. Těsto si vypracujeme tak, že tuk, mouku, vejce a trochu vody smícháme dohromady a vypracujeme těsto bez hrudek
  2. Dáme si ho mezitím do chladu
  3. Pak těsto vytáhneme a vyválíme na pláty, ze kterých vykrajujeme kolečka
  4. Kolečka naplníme, přehneme, okraje zmáčkneme vidličkou a hned přendáváme na plech
  5. Plech nemastíme, dáváme pečící papír, je to lepší
  6. Ještě horké tlamičky obalujeme v cukru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X