Recept: Zajíc na černo

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • maso ze zajíce (může být jenom zaječí předek)
  • 1,5 l vody
  • 1-2 cibule
  • 6 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • špetka tymiánu
  • lžička soli
  • 4 lžíce strouhaného perníku
  • 5 dkg nakrájených rozinek
  • 5 dkg nakrájených mandlí
  • citronová šťáva
  • cukr a 2 lžíce tuku a 2 lžíce hladké mouky na tmavší jíšku.

Postup receptu

  1. Omyté a očištěné maso dáme vařit do osolené vody společně s cibulí nakrájenou na plátky a s kořením
  2. Když je maso měkké, vyjmeme je, vývar scedíme a zahustíme jej tmavší máslovou jíškou a strouhaným perníkem
  3. Přidáme nakrájené rozinky a mandle a omáčku povaříme
  4. Nepřikrýváme, aby nezřídla
  5. Nakonec dochutíme citronovou šťávou (nebo octem) a cukrem do pikantní sladkokyselé chuti
  6. Příloha: jemný knedlík

Sdílejte svým přátelům

4.5 (89.33%) 15 votes

No Comments

  • recept je jasny ale rad bych vedel kde se sezene ten zajic .vim ze ted v lete je to nedostupne ale ani na podzim ani po honech se nesezene a z kureciho nebo z veprovoho to nejde uvarit,ackoli se nyni delaji take spekacky ze soji,coz neni k zradlu ale v dnesni dobe musime drzet hubu dekuji za radu a odpoved jarolime jiri na hjarfe 935 praha 9 19000

  • Zajíc na černo znamená že si ho i sám na černo ulovíte. Mně na zahradě již 8 až 10 let žije 5 zajíců(jestli jsou to zajíci nebo divoký králíci nevím) (mám víc než hektarovou zahradu) ale žijeme všichni v symbióze. Lidé, pes, zajíci (králíci) pár užovek a několik desítek foglů. Dokonce dnes jsem říkal ženě že se divým že jí nechodí na záhony se zeleninou. Také co vím, jsem asi jediný kdo ve vsi nepytlačí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *