Zapečená bramborová kaše se špenátem. ❤️ Budete potřebovat: 1,5 kg brambor, asi 1/3 l mléka, máslo, mražený sekaný špenát, cibulka, tuk, mouka, česnek, sůl, 6 vajec..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1,5 kg brambor
- asi 1/3 l mléka
- máslo
- mražený sekaný špenát
- cibulka
- tuk
- mouka
- česnek
- sůl
- 6 vajec.
Postup receptu
- Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm)
- Připravíme dušený špenát klasickým způsobem (zasmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem)
- Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát
- Na špenát rozklepneme vejce, mírně posolíme a dáme zapéct