Recept: Zapečená bramborová kaše se špenátem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1,5 kg brambor
  • asi 1/3 l mléka
  • máslo
  • mražený sekaný špenát
  • cibulka
  • tuk
  • mouka
  • česnek
  • sůl
  • 6 vajec.

Postup receptu

  1. Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30×20 cm)
  2. Připravíme dušený špenát klasickým způsobem (zasmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem)
  3. Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát
  4. Na špenát rozklepneme vejce, mírně posolíme a dáme zapéct

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 16 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *