Zapečená kapusta s mletým masem

Zapečená kapusta s mletým masem
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kapusta
  • 3 vejce
  • 2 rohlíky nebo žemle
  • 400 g mletého masa
  • 200 ml mléka
  • 50 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • máslo na vymyzání a strouhanku na vysypání pekáčku nebo mísy
  • čerstvou petrželku.

Postup receptu

  1. Očistíme kapustu a nakrájíme na nudličky a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě
  2. Kapustu potom necháme okapat v sítu
  3. Rohlíky nakrájíme na kolečka a přelijeme mlékem a necháme je nasáknout do měkka
  4. Česnek utřeme se solí
  5. Potom okapanou kapustu ještě vymačkáme, aby v ní nebyla voda a ještě posekáme na jemno
  6. Vsypeme do mísy, přidáme mleté maso, vejce, česnek utřený se solí, pepř, a můžeme i nasekanou čerstvou petrželku nebo pažitku
  7. Vše dobře promícháme a jako nakonec přidáme slaninku na kostičky a rohlík vymačkaný nesmí být nasáklý mlékem
  8. Zase vše dobře promícháme a vkládáme do pekáčku nebo zapékací mísy
  9. Pak pečeme v předehřáté troubě na 170°C a asi 50 minut
  10. podáváme ji s vařenými bramborami nebo se zeleninou
Komentáře
  1. Zapečená kapusta je skvělý nápad, když se vám nechce smažit karbanátky:-). Moc nám chutnala

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X