Recept: Zapečená rýžová kaše s tvaroh.

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 12 dkg rýže
  • 5 dl mléka
  • špetka soli
  • 2-3 lžíce cukru (podle chuti)
  • 1 vanilkový cukr (nemusí být)
  • 1 tvaroh
  • 3 vejce
  • drobné ovoce
  • máslo
  • ovoce.

Postup receptu

  1. Ovoce můžeme použít čerstvé, kompotované nebo mražené
  2. Mohou to být třešně, višně, borůvky, rybíz a další
  3. Větší ovoce pokrájíme na kousky
  4. Z rýže, mléka a špetky soli uvaříme kaši, ke konci vaření přidáme cukr a uvařenou necháme zchladnout
  5. Pak kaši urovnáme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, potřeme tvarohem rozmíchaným s vanilkovým cukrem, 3 žloutky a ovocem a přidáme sníh ušlehaný ze 3 bílků
  6. Zvolna zapékáme 30-40 minut v troubě

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 3 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *