Výborné recepty na brambory zapékané s kuřecím masem 4x jinak. Inspirujte se!

Brambory si můžete zapéct téměř s čímkoli.

My jsme si pro vás tentokrát připravili 4 chutné recepty na zapečené brambory s kuřecím masem, které potěší celou vaši rodinu.

Vyzkoušejte kombinaci s kukuřicí a pórkem nebo mrkví a špenátem.

Kterou si vyberete?

Gratinové brambory s kuřecím masem, pórkem a kukuřicí

Kuře a kukuřice v lahodné smetanové omáčce z bílého vína, na tom navrstvené nakrájené brambory a sýr, a vše propečené k dokonalosti. Skvělá večeře, kterou si každý zamiluje!

Co budete potřebovat

  • 250 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky prorostlé slaniny, nakrájené na kousky
  • 1 šalotka nebo malá bílá cibule nakrájená na drobno
  • 1 velký pórek, oříznutý a nakrájený na plátky
  • 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu nebo 1 lžička sušeného
  • 150 ml bílého vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 200 g konzervované (scezené) nebo mražené kukuřice
  • 500 g brambor s nižším obsahem škrobu
  • 45 g čerstvě nastrouhaného parmazánu nebo čedaru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C.
  • Olivový olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni (použijte pánev vhodnou do trouby).
  • Do pánve přidejte nakrájenou slaninu a za občasného míchání opékejte, dokud nezačne křupat, asi 5 minut.
  • Přidejte šalotku a restujte 2-3 minuty, dokud nezačne měknout.
  • Poté přidejte pórek, tymián a špetku soli a pepře a za občasného restujte vařte asi 5 minut.
  • Podlijte vínem a trochu zmírněte plamen.
  • Dobře promíchejte a nechte 10 minut lehce provařit.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na tloušťku asi 2-3 mm.
  • Po troškách přisypávejte mouku pórkovou směs a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Poté pomalu ve 2-3 dávkách přilévejte kuřecí vývar a vždy před přidáním dalšího vývaru promíchejte do hladka.
  • Přidejte hořčici, kukuřici a nakrájené kuřecí maso.
  • Vmíchejte polovinu smetany, dobře promícháme a poté vmíchejte zbytek smetany.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti a poté vypněte oheň.
  • Plátky brambor rozložte ve vrstvě přes krémovou kuřecí omáčku, poté posypte špetkou černého pepře a strouhaným sýrem.
  • Opatrně vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut.
  • Podávejte!
Kuře a kukuřice v lahodné smetanové omáčce z bílého vína, na tom navrstvené nakrájené brambory a sýr. To vše servírované ve velké pánvi s naběračkou.
www.carriecarvalho.com

Možná se vám budou hodit naše recenze stolních trub! Kterou bychom nejvíce doporučili, a kterou naopak ne?

Zapečené buffalo brambory s kuřecím masem

Vrstvený zapékaný pokrm z kořeněných brambor, kuřecího masa, sýru, slaniny a jarní cibulky. To vše servírované spolu s chutným dresinkem. Umíte si představit něco lepšího?

Co budete potřebovat

  • 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na centimetrové kostky
  • 8 středních brambor, nakrájených na centimetrové kostky (můžete nechat slupku nebo ji oloupat)
  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 6 lžic pikantní omáčky
  • 2 šálky strouhaného čedaru
  • 1 šálek orestované a rozdrobené slaniny
  • 1 šálek nakrájené jarní cibulky
  • dresink z modrého sýra nebo farmářský dresink

Postup

  • Předehřejte troubu na 260 stupňů Celsia.
  • Ve velké míse smíchejte olivový olej, pikantní omáčku, sůl, pepř, sušený česnek a papriku.
  • Přidejte brambory a promíchejte, aby se ve směsi obalily.
  • Brambory dejte do vymaštěné zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Přidejte na kostičky nakrájené kuře do zbylé směsi olivového oleje a pikantní omáčky a promíchejte.
  • Během pečení brambor nechte kuře marinovat.
  • Brambory pečte 20–25 minut za častého míchání, dokud nejsou uvařené a zvenku pěkně křupavé.
  • Vyjměte brambory z trouby a snižte teplotu trouby na 200 °C.
  • Položte syrové kuře na brambory a pečte 20 minut nebo dokud není kuře hotové.
  • Ve velké míse smíchejte čedar, slaninu a jarní cibulku.
  • Směs nasypte na maso a pečte 5–10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí.
  • Podávejte s extra pálivou omáčkou a dresinkem dle volby.
Zapékaný pokrm z kořeněných brambor, kuřecího masa, sýru, slaniny a jarní cibulky v zapékací míse.
www.the-girl-who-ate-everything.com

Baby brambory pečené s masem a brokolicí

Vydatné jídlo, které vás během chladných dní úžasně zahřeje! Zapečené brambory spolu s kuřecím masem, brokolicí a sýrem jsou jednoduché na přípravu, ingredience a navíc jsou vhodné pro celou rodinu. Tak si je s námi pojďte připravit!

Co budete potřebovat

  • 700 g baby brambor
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • sůl a pepř dle chuti
  • špetka papriky
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1,5 šálku nízkotučného mléka
  • špetka kajenského pepře
  • 1 šálek strouhaného eidamu
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 450 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného na kostky
  • 3 šálky čerstvé brokolice

Postup

  • Předehřejte troubu na 230 stupň Celsia, překrájejte baby brambory na poloviny a promíchejte je s olejem, česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí a pepřem, paprikou a kajenským pepřem.
  • Brambory rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut.
  • Jakmile jsou brambory hotové, snižte teplotu v troubě na 175 stupňů a připravte si sýrovou omáčku.
  • Ve velkém hrnci na sporáku rozpusťte máslo na středním plameni a přidejte nakrájený česnek.
  • Jakmile je máslo rozpuštěné, přidejte mouku.
  • Do vzniklé pasty pomalu zašlehávejte mléko.
  • Vařte na středně mírném ohni, a když omáčka začne houstnout, přidejte 1 šálek strouhaného eidamu a 2 lžíce parmazánu.
  • Zbylou lžíci parmazánu si nechte zatím stranou.
  • Omáčku míchejte 3-5 minut, dokud se veškerý sýr nerozpustí.
  • Vypněte varnou desku a poté do hrnce přidejte kuře a brokolici.
  • Jemně promíchejte, přidejte brambory a znovu promíchejte.
  • Přeneste do zapékací misky o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Vršek posypte zbývající lžící parmazánu a pečte v troubě 30 minut.
  • Zkontrolujte, zda jsou brambory propečené, kdyžtak pečte trochu déle.
  • Servírujte!
Gratinované brambory s kuřecím masem, brokolicí a sýrem v zapékací míse.
www.drizzlemeskinny.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na pečené brambory z trouby. Oblíbená lahůdka na 9 způsobů!

Krémové zapékané brambory s masem, mrkví a špenátem

Gratinované brambory s mrkví, kuřecím masem, špenátem a sýrem v tomto chladném období oceníte. Jedná se o sytý pokrm, který vás zahřeje a zároveň uspokojí vaše chuťové buňky.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, oloupaná a nakrájená
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • 3 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 4 lžíce bílého vína
  • 215 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 g zralého čedaru, nastrouhaného
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • špetka sušeného tymiánu
  • 375 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného
  • 100 g listů baby špenátu
  • 350 g baby brambor, nakrájených na tenké plátky (není třeba loupat)
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  • Přidejte cibuli, česnek a mrkev a opékejte na středním plameni za pravidelného míchání, dokud cibule nezměkne.
  • Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty.
  • Přidejte smetanu a hořčici a promíchejte.
  • Zahřívejte téměř k varu, poté vmíchejte oba sýry spolu se špetkou soli, pepře a sušeného tymiánu.
  • Přidejte vařené maso a špenát a prohřívejte, dokud špenát nezvadne.
  • Směs nandejte do velké zapékací mísy a na ni navrstvěte brambory, začněte zvenčí směrem dovnitř.
  • Po zakrytí plátky brambor vše potřete rozpuštěným máslem a posypte špetkou soli a pepře.
  • Vložte do trouby a pečte 30-40 minut, dokud brambory nezměknou a nezezlátnou.
  • Před podáváním posypte čerstvým tymiánem.
Gratinované brambory s mrkví, kuřecím masem, špenátem a sýrem v zapékací míse.
www.kitchensanctuary.com

Brambory, neobyčejně obyčejná plodina, bez které by byl náš jídelníček mnohem chudší. Připravili jsme si pro vás podrobný čánek o bramborách, kde se dozvíte, jaké druhy jsou nejvhodnější na přípravu salátu a jaké naopak na knedlíky, zda je lepší je konzumovat se slupkou nebo bez a spoustu dalších zajímavých informací!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X