Recepty na brambory z trouby v kombinaci s krémovým modrým sýrem? Tyto recepty musíte ochutnat

Pro někoho příloha, pro někoho hlavní chod.

Připravte si naše recepty na zapečené brambory s nivou.

Je to skvěle dvojkombinace, kterou si každý může vychutnat po svém.

Zkusíte je s námi?

Výborné zapečené brambory s Nivou

Tyto dvakrát pečené brambory s modrým sýrem jsou krémové, česnekové, chutné nejen jako skvělá příloha! Křupavé bramborové slupky jsou plněné smetanovou kombinací sýra a bylinkové bramborové kaše.

Co budeme potřebovat

  • 6 brambor (oloupaných a omytých)
  • sůl
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 3 zelené cibule nakrájené (na plátky)
  • 180 g rozdrobeného modrého sýra
  • mletý pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Brambory zvenku důkladně omyjte a vydrhněte.
  • Pomocí vidličky propíchejte do brambor dírky.
  • Vhoďte je do mísy se solí a 1 lžící olivového oleje a promíchejte, dokud nebudou dobře obalené.
  • Brambory dejte na plech a pečte 1 hodinu, dokud nezměknou.
  • Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Jakmile brambory vychladnou, rozkrojte každou bramboru podélně napůl.
  • Lžící vydlabejte středy z obou polovin do misky, slupku brambor nechte neporušenou.
  • Vložte prázdné bramborové slupky zpět na plech.
  • Do mísy s vyškrabanými bramborami přidejte zakysanou smetanu, nivu, 2 stroužky česneku, zelenou cibulku, sůl a pepř.
  • Lžící přidáme náplň do každé brambory.
  • Když jsou všechny slupky naplněné, vložte je zpět do trouby a pečte asi 15 minut , dokud nezačnou vršky být křupavé.
  • Brambory vyndejte z trouby a ozdobte zbylým modrým sýrem.
Opečená brambora naplněná směsí její dužiny a modrého sýra.
Zdroj: bluejeanchef.com

Pečené brambory v troubě s modrým sýrem a brokolicí

S tímto rychlým a chutným receptem na zapečené brambory s Nivou, dáte nový rozměr klasickým pečeným bramborám.

Co budeme potřebovat

  • 4 brambory
  • 300 g brokolice (nakrájené na malé růžičky)
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 vejce (rozšlehané)
  • 140 g Nivy

Postup

  • Zahřejte troubu na 180 stupňů.
  • Brambory pečte v troubě, dokud nezměknou.
  • Mezitím si uvařte brokolici, poté dobře sceďte.
  • Až brambory trochu vychladnou, rozkrojte je podélně napůl a vnitřky vydlabejte do mísy.
  • Bramborové skořápky dejte na plech.
  • Dužinu rozmačkejte vidličkou, poté vmíchejte hořčici, vejce, většinu sýra a brokolici.
  • V případě potřeby okořeňte a poté vložíme zpět do slupek.
  • Posypte odloženým sýrem a pečte 15 minut, dokud nejsou vršky křupavé a zlaté.
  • Podávejte se salátem.

Místo klasické Nivy můžete použít i další druhy modrého sýra:
Francouzský Roquefort
Anglický Stilton
Španělský Cabrales
Dánský Danablue
Italskoz Gorgonzola

Brambora plná lahodného rozteklého sýra a měkké brokolice.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Zapečené brambory s kuřecím masem a Nivou

Tyto pečené brambory plněné kuřetem jsou rychlou a sytou večeří. Křehké pečené brambory jsou plněné pikantní omáčkou, jemným kuřetem, dresinkem a samozřejmě modrým sýrem. Pikantní kuře je tak lahodné, že s ním najdete několik receptů i u nás na webu, tak neváhejte a zkuste je!

Co budeme potřebovat

  • 4 brambory
  • rostlinný nebo olivový olej
  • 125 g majonézy
  • 60 ml podmáslí
  • 60 g zakysané smetany
  • worcesterské omáčky
  • 125 g Nivy
  • 30 g nakrájené pažitky
  • sůl
  • pepř
  • 45 g másla
  • 60 ml pálivé omáčky Sriracha
  • 500 g grilované kuře
  • 1 řapíkatý celer (nakrájený na tenké plátky)
  • 1 malá mrkev (nastrouhaná)

Postup

  • Troubu předehřejeme na 200 ̊C.
  • Brambory po celém povrchu propíchejte vidličkou, potřete trochou rostlinného nebo olivového oleje a pečte do měkka, asi 1 hodinu.
  • Když jsou brambory téměř hotové, smíchejte majonézu, podmáslí, zakysanou smetanu a worcesterskou omáčku v malé misce, dokud nebude hladká.
  • Vmícháme Nivu a 2 lžíce pažitky, dochuťte solí a pepřem.
  • Dejte do lednice.
  • Na střední pánvi rozpusťte máslo.
  • Vmícháme pálivou omáčku.
  • Přidejte kuře a vařte, míchejte, dokud se nezahřeje, asi 2 minuty.
  • Upečené brambory podélně rozkrojte a rozevřete je.
  • Na každou bramboru dejte 1 polévkovou lžíci zálivky z modrého sýra a lehce dochuťte solí.
  • Navrch dejte kuřecí směs a poté další lžíci dresinku.
  • Posypte celerem a mrkví.
  • Navrch dejte ještě nivu a 2 lžíce pažitky.
Nadýchaná brambora naplněná delikátním pikantním kuřecím masem pokapaná zakysanou smetanou.
Zdroj: slenderkitchen.com

Brambory s modrým sýrem a slaninou z trouby

Když nevíš co a není čas, šoupni to do trouby. Tak snadný je i tento recept na zapečené brambory s Nivou a slaninou. Příprava je tak jednoduchá a bez námahy, že vám zbyde sousta energie i na další aktivity. A protože slaniny a rychlých receptů není nikdy dost, zkuste si připravit i tyto na párek v rohlíku.

Co budeme potřebovat

  • 1,2 kg neloupaných brambor (nakrájených na silné plátky)
  • 340 g červené cibule (nakrájené na silné měsíčky)
  • 315 gramů slaniny (nakrájené nahrubo)
  • 12 snítek čerstvého tymiánu
  • 180 ml smetany
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 125 gramů modrého sýra

Postup

  • Troubu předehřejte na 200 °C.
  • Připravíme si zapékací mísu.
  • V misce smícháme brambory, cibuli a slaninu, navrch přidáme polovinu tymiánu.
  • Smíchejte smetanu a vývar, okořeňte a nalijte přes brambory.
  • Brambory pečte odkryté asi 1½ hodiny nebo dokud brambory nezměknou.
  • Podávejte posypané sýrem a zbylým tymiánem.
Zapékací mísa plná dokonale opečených brambor se slaninou.
Zdroj: playswellwithbutter.com

Jak si nejlépe připravit brambory?

Existuje nespočet různých způsobů, jak si uvařit brambory, ale které jsou ty nejlepší? Na tuto otázku vám mile rádi odpovíme.

Vzduchem smažené

Tyto brambory budou mnohem křupavější, než byste čekali.

Upečené v troubě
Rozkrojte, načechrejte vnitřek vidličkou a přidejte libovolný dip polevu. Vnitřní načechraná textura je dokonalým prostředím proto, aby do ní omáčka zatekla.

Pečené na pánvi
Brambory opečené na pánvi jsou neuvěřitelné. Brambory jinak nebudou, tak křehké jako u většina dalších receptů.

Dušené na másle
Upřímně i bota na másle by byla fantastická, takže ano, brambory na másle budou opravdu vynikající. Máslo dělá vše lepším.

Gratinované
Ano, brambory veřené v tučné smetaně a másle, a poté zapečené se sýrem jsou fakt sakra dobré.

Vařené
Bylo by to skvělé, kdyby to nebyly tak nudné. Vařené brambory však mají co nabídnout můžete je ochutit spousty chutěmi, jako je olivový olej, citron, šťáva a čerstvé bylinky.

Kaše
Nic nechutná tak dobře, jako bramborová kaše, když se cítíte mizerně. Není nad to vlézt do postele s miskou horké bramborové kaše s velkou dávkou másla..

Vařené a smažené
Tato metoda byla vyhlášena vítězem zkoumání nejlepšího způsobu výroby hranolků. Je to rozhodně jeden z nejnáročnějších způsobů přípravy brambor, ale stojí za to.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X