Lahodné recepty na zapékané brambory s uzeným 5x jinak. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Kombinace brambor a uzeného se nikdy neomrzí.

Proto jsme si pro vás připravili 5 výtečných receptů na zapečené brambory s uzeným masem, které si zamilujete.

Je libo variantu s kapustou, pórkem či špenátem a kopřivou?

Ať si vyberete jakkoli, pochutnáte si!

Gratinované brambory s uzenou kachnou a tymiánem

Chladné dny a dlouhé noci si úplně říkají o syté a hřejivé jídlo jako jsou tyto zapékané brambory s uzeným kachním masem. Navíc se jedná o snadnou a neuvěřitelně chutnou dobrotu!

Co budete potřebovat

  • olivový olej, na vymazání zapékací mísy
  • 950 g moučných brambor, očištěných a neloupaných
  • 350 ml plnotučného mléka
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • jemná mořská sůl a čerstvě drcený pepř
  • lístky z několika snítek čerstvého tymiánu
  • 125 g uzených kachních prsíček nakrájených na tenké plátky a poté na nudličky

Postup

  • Troubu předehřejte na 190 °C a zapékací mísu vymažte olejem.
  • Brambory oloupejte a pomocí mandolíny nakrájejte na velmi tenké plátky.
  • Zahřejte mléko.
  • Do mléka vmíchejte rozdrcený česnek, sůl a čerstvě mletý pepř.
  • Přidejte brambory a vařte za stálého míchání asi 10 minut, nebo dokud mléko nezhoustne.
  • Hrnec sundejte z plotny a vmíchejte tymián a kachní prsa.
  • Přendejte do zapékací mísy a posypte ještě trochou pepře.
  • Pečte 40-45 minut a podávejte.
Zapékané brambory s uzeným kachním masem v zapékací míse a na talíři.
www.thefrenchlife.org

Máme pro vás i 5 skvělých receptů na kachní prsíčka. Jsou šťavnatá a hotová za minutku!

Zapečené brambory s uzeným masem, špenátem a kopřivou

Užijte si toto jednoduché a voňavé jídlo z brambor, čerstvého špenátu, kopřiv a uzeného, které si zamiluje celá rodina!

Co budete potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 250 g špenátových listů
  • 150 g uzeného masa
  • 200 g strouhaného sýra
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek 12% smetany
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé kopřivy
  • sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti

Postup

  • Do většího hrnce dejte vařit osolenou vodu.
  • Brambory důkladně omyjte, oloupejte a nakrájejte na hrubší plátky.
  • Plátky brambor vhoďte do vroucí vody a 10 minut vařte.
  • Poté vodu slijte.
  • Mezitím cibuli nakrájejte nadrobno a lehce orestujte na másle.
  • Poprašte hladkou moukou, zalijte smetanou a krátce povařte.
  • Omáčka za chvíli zhoustne.
  • Špenát i kopřivu zbavte stonků, důkladně propláchněte ve studené vodě, nechte okapat a listy nahrubo nasekejte.
  • Troubu předehřejte na 170°C.
  • Do zapékací formy nebo většího litinového hrnce či pekáče naskládejte polovinu brambor a zalijte polovinou smetanové omáčky.
  • Na brambory s omáčkou dejte vrstvu špenátu s kopřivou, přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájené uzené, osolte, opepřete a přidejte strouhaný muškátový oříšek.
  • Poslední vrstvu vytvořte ze zbylých brambor a opět přelijte připravenou omáčkou.
  • Pečte v troubě přibližně 20 minut, poté posypte strouhaným sýrem a ještě 5 minut dopečte, dokud se sýr nerozpustí a nezíská zlatou kůrku.
Zapečený pokrm z brambor, čerstvého špenátu, kopřiv a uzeného v zapékací míse na prkýnku.
www.pottenpannen.sk

Možná se vám budou hodit i naše recenze minitrub. Kterou bychom nejvíce doporučili, a kterou naopak ne?


Francouzské brambory s uzeným a sýrem

Zapékané brambory s uzeným masem, vejci a sýrem patří mezi naše oblíbená jídla, protože jsou jednoduchá, dobře chutnají a navíc vás nezruinují. Vyzkoušejte je tentokrát podle našeho receptu!

Co budete potřebovat

  • 900 g brambor
  • 450 g uzeného masa
  • 100 g strouhaného Eidamu
  • 3 vejce
  • 220 ml mléka
  • 100 g cibule
  • 20 g oleje
  • sůl a černý pepř dle chuti

Postup

  • Brambory uvařte ve slupce.
  • Uzené maso můžete také ještě uvařit, ale nemusíte.
  • Dvě vejce uvařte na tvrdo (1 nechte syrové) a po vychladnutí je nakrájejte na kousky.
  • Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  • Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
  • Uzené maso také nakrájejte na kostičky.
  • Brambory, uzené maso a uvařená vajíčka dejte do pekáče a jemně promíchejte.
  • Cibuli osmahněte na oleji a přidejte do pekáče na směs.
  • V mléce rozmíchejet nastrouhaný sýr, syrové vejce, sůl a pepř.
  • Tuto směs vylijte na zbytek ingrediencí, které jsou v pekáči a jemně je spolu promíchejte.
  • Pekáč vložte do trouby předehřáté na 160°C a pečte přibližně hodinu.
  • Užijte si to!
Zapékané brambory s uzeným masem, vejci a sýrem v pekáči s vařečkou.
www.blog.vyzivovetabulky.sk

Brambory pečené s uzeným a pórkem

Tento recept na zapékané brambory s uzeným masem, pórkem a parmazánem je dokonale krémový a neuvěřitelně snadný na přípravu. Nejvíce ho oceníte během chladných zimních večerů, kdy vás úžasně zahřeje!

Co budete potřebovat

  • 100 g másla, plus navíc v případě potřeby
  • 6 pórků, nakrájených na třetiny
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • ¼ celého muškátového oříšku, nastrouhaného
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 2 bobkové listy
  • 300 g nasekaného uzeného masa
  • 25 g nastrouhaného parmazánu
  • 800 g moučných brambor

Postup

  • Ve velké pánvi rozpusťte 50 g másla a přidejte pórek.
  • Restujte na středním plameni za občasného obracení 5–6 minut, dokud pórek lehce nezhnědne a nezezlátne.
  • Vyjměte pórek, máslo nechte v pánvi.
  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Přidejte česnek k máslu a několik minut jemně restujte, dokud se nerozvoní.
  • Nastrouhejte muškátový oříšek a poté ho spolu s moukou vmíchejte k česneku a máslu.
  • Zvyšte teplotu na střední a za stálého míchání vařte 2–3 minuty – směs by měla být hustá.
  • Postupně tenkým proudem za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar – směs by měla rychle zhoustnout, pak postupně řídnout, ale vždy zůstat tak hustá, aby obalila zadní stranu lžíce.
  • Pokud je příliš řídká, přestaňte přidávat tekutinu a nechte minutu probublávat.
  • Jakmile přidáte všechen vývar, přilijte mléko stejným způsobem, ale trochu rychleji.
  • Měli byste skončit s lesklou omáčkou s konzistencí smetany ke šlehání.
  • Přidejte bobkové listy a nechte 2-3 minuty probublávat.
  • Pórek dejte do 1,5litrové zapékací mísy a posypte uzeným masem.
  • Přelijte omáčkou a posypte parmazánem.
  • Jemně promíchejte, poté ochutnejte a okořeňte.
  • Na pánvi rozpusťte zbylé máslo a dejte stranou.
  • Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a vložte je do dvojté vrstvy mušelínu.
  • Pevně vyždímejte, abyste odstranili přebytečnou vodu.
  • Brambory nasypte do mísy, přelijte rozpuštěným máslem a trochou mořské soli a promíchejte rukama.
  • Nasypte do zapékací mísy na pórkovou směs a posypte trochou soli.
  • Pečte v troubě 50 minut.
  • Pokud brambory hnědnou nerovnoměrně, rozpusťte ještě trochu másla a potřete.
  • Když pokrm zezlátne a začne bublat, vyjměte zapékací misku z trouby, nechte 5 minut odležet a poté podávejte.
Zapékané brambory s uzeným masem, pórkem a parmazánem v pekáči.
www.deliciousmagazine.co.uk

Pórek je zelenina se zajímavým vzhledem i chutí, která má z botanického hlediska nejvíce společného s česnekem. Vyzkoušejte i naše rozmanité recepty na pórkovou pomazánku. Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k snídani, svačině, obědu i večeři!

Gratinované brambory s kapustou a uzeným masem

Rychlý na přípravu, jednoduchý a lahodný. Takový je tento recept na zapečené bramborové plátky s kapustou, uzeným masem a sýrem. Pojďte si ho společně s námi připravit!

Co budete potřebovat

  • 200 g kapusty
  • sůl dle chuti
  • 400 g moučných brambor
  • 200 g uzeného masa, nakrájeného na plátky
  • 3 vejce
  • 450 ml smetany ke šlehání
  • 150 g Crème fraiche
  • 1 lžička středně pálivé hořčice
  • 125 g nastrouhané goudy
  • čerstvě mleté ​​pepř
  • muškátový oříšek dle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Kapustu propláchněte, 2 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě a vyjměte.
  • Sceďte, odstraňte silné stonky a listy nakrájejte na proužky.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Uzené maso nakrájejte na 1 cm kostky.
  • Smíchejte vejce, smetanu ke šlehání, creme fraiche, hořčici a polovinu sýra.
  • Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Do máslem vymazaného pekáčku klaďte střídavě vrstvy brambor a kapusty, posypte uzeným masem a zalijte vaječnou směsí.
  • Posypte zbývajícím sýrem a pečte dozlatova 35–40 minut v předehřáté troubě.
  • Vyjměte a ihned podávejte.
Zapečené bramborové plátky s kapustou, uzeným masem a sýrem v malé zapékací misce, která je položena na roštu.
www.eatsmarter.com

Brambor patří celosvětově k nejvyužívanějším potravinářským plodinám. Víte, jaké brambory jsou nejvhodnější na přípravu salátu a jaké naopak na knedlíky? Je lepší je konzumovat se slupkou, nebo bez?Je pravda, že sladké brambory neboli batáty jsou zdravější? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozsáhlém článku o bramborách!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X