Recept: Zapečené brambory se zelím

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 cibule
  • 5 lžic oleje
  • 50ég kyselého zelí
  • 120 ml bílého vína
  • 1 lžíci cukru
  • 3 bobkové listy,600 g mletého masa
  • špetku pepře
  • sůl
  • 500 g vařených brambor
  • barevné papriky
  • 1 pórek
  • 200 ml zakysané smetany
  • 150 g strouhaného sýra.

Postup receptu

  1. Kysané zelí nakrájíme na kousky a cibulku nasekáme na jemno
  2. V kastrole rozpálíme tuk a cibuli na ni zhlehka opečeme, přidáme zelí nakrájené, bílé víno, lžící cukru, bobkové listy a dusíme asi 10 minut
  3. Na panvi rozpálíme tuk a na něm opečeme mleté maso, které osoíme, opepříme
  4. Za stálého míchání opékáme asi 10 minut
  5. Zapékací mísu vymažeme máslem a pokládáme nejprve vrstvu zelí pak maso a nankonec vařené brambory, které posypeme sýrema bilinkami
  6. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 20 votes

No Comments

  • Mě zase kmín a hodně kmínu. v bramborách by měl být vždycky a když tam nějak vadí, tak aspoň mletý!

  • Vážení,přečetl jsem si Váš „návod“ na výše uvedený produkt.Jsem zklamán,neboť návod je pro mne nedostatečně jako začátečníka popisován z hlediska postupu-T.j.kolik mouky,kolik cca alespoň co do množství všech přísad chybí!? Je to „odfláknutý návod“.Ještě že jsou jiné lepší návody k vyhledání od jiných producentů.

  • Vážený čtenáři, články na tomto webu jsou zamýšleny pouze jako obecné seznámení s nějakou oblastí z prostředí kuchyně. Přesný recept na pečení baget najdete například v receptech: „Bagety“, „Bagety z hladké mouky“, „Bagety z polohrubé mouky“ nebo také „Chlebové bagety“. Tyto recepty jsou umístěny v rubrice „Moučníky“. Můžete je ale také najít zadáním slova „Bageta“ do vyhledávacího pole vpravo nahoře.

  • Nesouhlasím docela. V rubrice „Pečeme křupavé bagety“ nemohou být zamýšleny „pouze jako obecné seznámení s nějakou oblastí z prostředí kuchyně“ a argumentovat že jsou obsaženy v rubrice „Moučníky“ je nesmyslné. S moučníky to nemá co pohledávat a tak onen doporučený odkaz je demagogický. Jsem přesvědčen, že k heslu „pečeme bagety“ má být komplexní informace, bez nutností hleda podrobnosti v rubrice „švestkové knedlíky“. Vidím to jako jasný nedostatek. Dále je předkládaný recept na bagety z hlediska příprav těsta včetně ingrediencí v podstatě stejný, jako těsto na housky, či rohlíky, nebo veky. včem je tedy rozdíl, když každý z těch výrobků ma zcela odlišnou chuť ?

  • Nikde není psáno recept na křupavé bagety… Tohle je technologický postup jestli vám to něco říká… Jsou to rady jak se vyvarovat chybám.. Libor

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *