Zapečené brambory se zelím

Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg brambor
  • 50 dkg kysaného zelí (1 sáček)
  • 2 cibule
  • 50 dkg mletého masa
  • 1 vejce
  • 5 lžic mléka
  • 3 stroužky česneku (podle chuti i více)
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kolečka
  2. Jednu oloupanou cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na tuku a přidáme k ní okapané a na menší kousky překrájené zelí
  3. Trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme, až je zelí poloměkké
  4. K mletému masu přidáme druhou nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti a promícháme
  5. Do pekáče nebo zapékací misky vymazané tukem dáme polovinu mletého masa, na maso narovnáme polovinu dušeného zelí a polovinu nakrájených brambor
  6. Vrstvy ještě jednou zopakujeme, poslední vrstva jsou brambory
  7. Krátce, 10 minut, v horké troubě zapečeme, pak přelijeme vejcem rozšlehaným v mléce a pečeme ještě asi 40 minut
  8. Obměna: Vejce s mlékem můžeme nahradit zakysanou smetanou s rozmíchanou mletou paprikou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.