Recept: Zapečené králičí maso s jablky

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • hřbet a zadní stehna z králíka
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 3-4 jablka
  • citronová šťáva
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • 1 zakysaná smetana

Postup receptu

  1. Maso z králíka vykostíme, nakrájíme je na kousky a rozklepeme na malé plátky
  2. Ty pak opečeme zprudka na másle ze všech stran
  3. Oloupaná jablka nakrájíme na silnější plátky a pokapeme je citronovou šťávou
  4. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme máslem, rozložíme opečené plátky králičího masa, na ně rozložíme plátky jablek a vše zalijeme zakysanou smetanou dochucenou solí a pepřem a smíchanou s velmi jemně nakrájenými žampiony
  5. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme
  6. Příloha: brambory, hranolky, krokety, zeleninová obloha

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 9 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *