Recept: Zapečené lasange

Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 16 nepředvařených plátků lasaní
  • 30 dkg mletého masa
  • 5 dkg slaniny
  • 10 dkg másla
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 2 menší cibule
  • 5 dkg celeru
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 100 ml červeného vína
  • 270 ml masového vývaru (z kostky)
  • 1 lžička oregana
  • 6-7 dkg hladké mouky
  • 600 ml mléka
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 15 dkg strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Zeleninu očistíme a společně se slaninou nakrájíme najemno
  2. Na 2 lžících másla rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, česnek, mrkev, celer a opékáme asi 7 minut
  3. Vmícháme mleté maso a opečeme
  4. Po 10ti minutách přidáme rajský protlak, červené víno, vývar, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a dusíme asi 25 minut přikryté pokličkou
  5. Rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko, smetanu a přivedeme k varu
  6. Osolíme a vaříme asi 5 minut
  7. Do zapékací formy nebo pekáčku nalijeme trochu této omáčky a vložíme lasaňové pláty
  8. Na ně navrstvíme část masa, zalijeme trochou omáčky, posypeme parmazánem a tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny
  9. Zakončíme omáčkou a parmazánem
  10. Lasaně pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 50 minut

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 19 votes

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *