Zapečené mleté maso s houbami. ❤️ Budete potřebovat: 80 dkg vařených brambor, 30 dkg mletého masa, 2 nožičky uzené klobásy, 40 dkg čerstvých lesních hub (nebo přiměřené množství mražených nebo namočených sušených), sůl, pepř, mletá sladká paprika, 1/2 hlávky bílého zelí. Bešamelová omáčka: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, cca 1/4 l vývaru nebo mléka, sůl, 1 lžíce citronové šťávy..

Zapečené mleté maso s houbami

Zapečené mleté maso s houbami
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg vařených brambor
  • 30 dkg mletého masa
  • 2 nožičky uzené klobásy
  • 40 dkg čerstvých lesních hub (nebo přiměřené množství mražených nebo namočených sušených)
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • 1/2 hlávky bílého zelí. Bešamelová omáčka: 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • cca 1/4 l vývaru nebo mléka
  • sůl
  • 1 lžíce citronové šťávy.

Postup receptu

  1. Z másla, mouky, vývaru nebo mléka uvaříme za stálého míchání bešamelovou omáčku, kterou dochutíme citronovou šťávou a solí
  2. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky
  3. Mleté maso za stálého míchání opečeme na tuku
  4. Houby podusíme
  5. Do tukem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky narovnáme vrstvu brambor, posypeme je opečeným masem, dáme vrstvu podušených hub a posypeme na kostičky nakrájenou klobásou
  6. Vrstvy ještě jednou opakujeme, poslední vrstvou budou brambory
  7. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a posypeme paprikou
  8. Na brambory pak navršíme na nudličky nakrájené zelí, zalijeme bešamelovou omáčkou a zvolna zapečeme
  9. Podáváme obložené čerstvou zeleninou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X