Recept: Zapečené mleté řízky

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg mletého masa
  • 1 houska
  • trocha mléka
  • 1 vejce
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 4 plátky šunky nebo šunkového salámu
  • 4 plátky sýra
  • petrželka
  • hladká mouka
  • olej
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Mleté maso prohněteme s namočenou a vymačkanou houskou, přidáme vejce, utřený česnek, pepř, sůl, a na malé kostičky nakrájenou papriku a dobře promícháme
  2. Z těsta uděláme 4 tenké řízky, které poprášíme moukou nebo obalíme ve strouhance a v horkém oleji je po obou stranách osmažíme
  3. Přendáme je do zapékací misky, poklademe plátky šunky, posypeme nasekanou petrželkou, překryjeme plátkem sýra a zapékáme, až se sýr roztaví
  4. Obměna: Na plátky šunky navršíme na cibulce podušené houby, můžeme pokapat kečupem nebo hořčicí, posypat nastrouhaným křenem

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 15 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *