Výborné recepty na těstoviny s kuřecím masem zapečené v troubě. Tato krémová pochoutka vám nesmí uniknout

Hledáte jednoduché a lahodné jídlo, které si můžete připravit v rušném týdnu?

Připravte si naše recepty na zapečené těstoviny s kuřecím masem.

Tuto lahůdku si zamiluje celá rodina!

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Vychutnejte si mazlavý sýr a těstoviny s kuřetem pro nejlepší rodinnou večeři v rušném pracovním týdnu. Podávejte přímo ze zapékací mísy se salátem z červeného zelí z našich receptů.

Co budeme potřebovat

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • ¼ lžičky chilli
  • 2 x 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 6 lžic mascarpone
  • 4 kuřecí prsa (nakrájená na nudličky)
  • 300 g penne
  • 70 g čedaru (nastrouhaného)
  • 50 g strouhané mozzarelly
  • ½ malého svazku petrželky (nasekané nadrobno)

Postup

  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje.
  • Kuře okořeňte a opékejte 5–7 minut.
  • Troubu rozehřejte na 200 stupňů.
  • Uvařte penne podle návodu na obalu. Sceďte a pokapejte zbylým olejem.
  • Těstoviny přendejte do středně velké zapékací misky.
  • Vmíchejte kuře a přelijte omáčkou.
  • Navrch dejte čedar, mozzarellu a petrželku.
  • Pečte 20 minut do zlatohnědé a bublající konzistence.
Krémová směs obalená okolo lahodných těstovin s rajčaty a masem.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Těstoviny zapečené s kuřetem a špenátem

Tento recept na zapečené těstoviny s kuřecím masem a špenátem se italsky nazývá “pasta al forno” a jeho dominantou je tekutá a mazlavý sýr. Je to perfektní večeře z jedné zapékací mísy pro příjemný večer a rychlé pohoštění. Nebo je nezapékejte a připravte si špenátové těstoviny, je tak.

Co budeme potřebovat

  • 450 g špenátu
  • 225 g krátkých těstovin (penne)
  • 300 ml husté smetany
  • 1 lžíce nasekaného česneku
  • ½ lžičky soli
  • mletý černý pepř
  • 140 g vařeného kuřete
  • 55 g strouhaného parmazánu
  • 45 g strouhaného sýra
  • 30 g másla

Postup

  • Troubu rozehřejte na 200 stupňů.
  • Přiveďte k varu velký hrnec s 1 lžící soli.
  • Špenát vhoďte do vody a vařte 1 minutu. Vyjměte, sceďte a vymačkejte z něj přebytečnou vodu.
  • Nakrájejte špenát.
  • Těstoviny si uvařte.
  • Ve velké míse smíchejte smetanu, česnek, sůl, pepř, kuřecí maso, špenát a sýry. Přidáme scezené těstoviny a promícháme.
  • Potřete máslem zapékací mísu.
  • Přidejte do ní těstovinovou směs.
  • Pečte asi 12 minut, dokud sýrovo-smetanová směs nezačne bublat a okraje těstovin nezačnou hnědnout.
  • Před podáváním nechte vychladnout na 10 minut.
Nejlepší kombinace těstovin, masa a špenátu.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Zapečené kuřecí maso s těstovinami, brokolicí a houbami

Tento pokrm si lze připravit před samotným zapečením dobrých pár hodin dopředu. Lahodné těstoviny s kuřetem a brokolicí lze podávat s nadýchaným domácím pečivem, které si připravíte podle našeho receptu.

Co budeme potřebovat

  • 350 g těstovin
  • 200 g brokolice (nakrájené na velmi malé růžičky a stonky na tenké plátky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 350 g kuřecích prsíček (nakrájených na tenké plátky)
  • 175 g žampionů (nakrájených na čtvrtky)
  • 4 lžíce protlaku ze sušených rajčat
  • 80 g měkkého sýra s česnekem a bylinkami
  • 285 ml smetany na vaření
  • svazek jarní cibulky (nakrájené nadrobno)
  • 85 g zralého čedaru (nastrouhaného)
  • 1 stroužek česneku (jemně nasekaný)
  • 50 g loupaných mandlí

Postup

  • Troubu rozehřejte na 190 stupňů.
  • Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou. Vhoďte 350 g těstovin, dobře promíchejte a nechte vařit.
  • Vařte 6 minut, poté přidejte 200 g brokolice a vařte dalších 5–6 minut, dokud nebudou těstoviny uvařené. Dobře sceďte a poté vraťte do hrnce.
  • Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte kuřecí prsa a opékejte, dokud lehce nezhnědnou.
  • Přidejte žampiony a za stálého míchání smažte 1 minutu, poté vmíchejte 4 lžíce protlaku, 80 g měkkého sýra a smetanu.
  • Za stálého míchání pomalu dusíme, dokud se sýr nerozpustí, aby omáčka zhoustla.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Omáčku nalijte na těstoviny, jemně míchejte, dokud se neobalí, poté přendejte do zapékací misky.
  • Nakonec smíchejte nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný čedar, najemno nasekaný stroužek česneku a mandle.
  • Touto směsí posypte těstoviny.
  • Pečte 20 minut dozlatova.

Abyste si mohli připravit tento skvělý recept potřebujete spolehlivého pomocníka do ruky. Proto se podívejte na naší recenzi na pánvičky značky Woll a vyberte si tu svojí.

Velké těstoviny v bílé keramické zapékací míse a s brokolicí.
Zdroj: modernfarmhouseeats.com

Těstoviny s kuřetem a slaninou zapečené v troubě

Tento snadný recept na zapečené těstoviny s kuřecím masem a slaninou je jasnou volbou na každou letní grilovačku nebo párty, když máte něco přinést s sebou. Je plný zeleniny, má základ lahodné smetanové omáčky a je doplněn křupavým sýrem.

Co budeme potřebovat

  • 300 g těstovin
  • 1 lžička olivového oleje
  • 200 g slaniny (nakrájené na malé kousky)
  • 300 g kousků kuřecích prsou
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká cibule (nakrájená na kousky)
  • 200 g cukety (nakrájené na malé kousky)
  • 500 ml mléka
  • 30 g kukuřičné mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 100 g sýra

Co budeme potřeobvat

  • Těstoviny uvařte v hrnci s vroucí vodou podle návodu na obalu.
  • Těstoviny vyjměte z vody a sceďte asi 2 minuty PŘED koncem doby vaření.
  • Mezitím na velké pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Na 5 minut opékejte slaninu, poté přidejte kuře a opékejte dalších 5 minut.
  • Přidejte cibuli, česnek a cuketu a vařte, dokud nezměkne a kuře není propečené.
  • Zatímco se vše ostatní vaří, dejte kukuřičnou mouku do hrnku a smíchejte s malým množstvím odměřeného mléka, dokud se nevytvoří pasta.
  • Zbylé mléko dejte do hrnce na střední teplotu.
  • Vlijte „kašičku“ z kukuřičné mouky a šlehejte asi 5 minut, dokud nezhoustne.
  • Do bílé omáčky přidejte polovinu sýra, sůl a pepř a šlehejte, dokud nezhoustne.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Scezené uvařené těstoviny přidáme ke slanině, kuřecímu masu a zelenině, omáčce a navrch přisypeme sýr.
  • Vložíme do trouby asi na 10 minut, dokud nezačne bublat.
Skleněná mísa plná těstovin, sýra a slaniny.
Zdroj: thisisnotdietfood.com

Jaké těstoviny použít k zapékání?

Rigatoni
Rigatoni jsou dobrou volbou pro svou ideální strukturu, krátkou velikost a zářezy na svém povrchu.

Pipe Rigate
Představte si „obří makarony“ a máte tyto skvosty. Jsou to zakřivené malé trubičky jejichž zakřivený tvar jim pomáhá udržet omáčku v jejich otvorech.

Špagety
Mnoho kuchařů bude básnit o tom, že krátké tvary jsou nejlepší pro zapečené těstoviny, ale špagety jsou v tomto kontextu často neopěvovaným hrdinou. Po uvaření špagety zchlaďte pod studenou vodu. Ve velké míse rozšlehejte jedno až dvě vejce podle toho, kolik těstovin vaříte, a vychladlé špagety vhoďte do vajec spolu s vybranou omáčkou. To je celý trik, než je dáte zapéct.

Velké mušle
Pro zapečené těstovinové jídlo neexistuje lepší tvar než velká mušle.

Lasagne
Lasagne mohou jít z krabice přímo do zapékací mísy, pokud použijete dvakrát více omáčky než normálně, aby těstoviny absorbovaly extra vlhkost.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X