Zapečený losos s pórkem. ❤️ Budete potřebovat: Bílkovinná večeře pro dělenou stravu. Rozpis surovin je na 1 porci, v případě více porcí násobíme počtem strávníků.
1 porce lososa o váze 10-15 dkg, 4 lžíce sladké smetany, 1 malý pórek, 1 menší cibule, sladká mletá paprika, citronová šťáva, špetka soli..
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1
Ingredience
- Bílkovinná večeře pro dělenou stravu. Rozpis surovin je na 1 porci
- v případě více porcí násobíme počtem strávníků.
1 porce lososa o váze 10-15 dkg
- 4 lžíce sladké smetany
- 1 malý pórek
- 1 menší cibule
- sladká mletá paprika
- citronová šťáva
- špetka soli.
Postup receptu
- Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opaprikujeme a vložíme do zapékací misky
- Zalijeme 2 lžícemi smetany a asi 10 minut zapečeme
- Potom posypeme pórkem a cibulí pokrájenou na kolečka, zalijeme zbylou smetanou a dopečeme doměkka
- Podáváme bez přílohy, ale můžeme obložit další zeleninou – rajčaty, okurkou, apod
- Obměny: Lososa můžeme nahradit jinou netučnou rybou, zeleninu lze obměňovat