Zapečený losos s pórkem

Zapečený losos s pórkem
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1

Ingredience

  • Bílkovinná večeře pro dělenou stravu. Rozpis surovin je na 1 porci
  • v případě více porcí násobíme počtem strávníků.
    1 porce lososa o váze 10-15 dkg
  • 4 lžíce sladké smetany
  • 1 malý pórek
  • 1 menší cibule
  • sladká mletá paprika
  • citronová šťáva
  • špetka soli.

Postup receptu

  1. Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opaprikujeme a vložíme do zapékací misky
  2. Zalijeme 2 lžícemi smetany a asi 10 minut zapečeme
  3. Potom posypeme pórkem a cibulí pokrájenou na kolečka, zalijeme zbylou smetanou a dopečeme doměkka
  4. Podáváme bez přílohy, ale můžeme obložit další zeleninou – rajčaty, okurkou, apod
  5. Obměny: Lososa můžeme nahradit jinou netučnou rybou, zeleninu lze obměňovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X