Křehoučký losos zapečený s pórkem a smetanou

Křehoučký losos zapečený s pórkem a smetanou
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1

Ingredience

  • 1 porce lososa o váze 10–15 dkg
  • 4 lžíce sladké smetany
  • 1 malý pórek
  • 1 menší cibule
  • sladká mletá paprika
  • citronová šťáva
  • špetka soli

Postup receptu

  1. Lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opaprikujeme a vložíme do zapékací misky
  2. Zalijeme 2 lžícemi smetany a asi 10 minut zapečeme
  3. Potom posypeme pórkem a cibulí pokrájenou na kolečka, zalijeme zbylou smetanou a dopečeme doměkka
  4. Podáváme bez přílohy, ale můžeme obložit další zeleninou – rajčaty, okurkou, apod.
  5. Obměny: lososa můžeme nahradit jinou netučnou rybou, zeleninu lze obměňovat

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X