Recept: Zapékaná játra se zeleninou

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg kuřecích jater
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • 1 cibule
  • cca 6-8 lžic sterilované zeleniny (Moravanka
  • Kunovjanka)
  • olej
  • grilovací koření
  • sůl.

Postup receptu

  1. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olejem, vysypeme strouhankou a na dno nasypeme nakrájenou cibuli
  2. Játra očistíme, opláchneme, podle potřeby jen trochu překrájíme (necháváme větší kousky) a narovnáme je do pekáčku na cibuli
  3. Poprášíme je grilovacím kořením a posypeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninou, rozložíme okapanou sterilovanou zeleninu a posypeme strouhaným sýrem (můžeme použít i plátky sýra)
  4. Zapečeme, podle potřeby mírně podlijeme nálevem ze zeleniny nebo horkou vodou
  5. Příloha: brambory, hranolky

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 6 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *