Zapékané dvojité kotlety. ❤️ Budete potřebovat: 4 kotlety bez kosti (po 15 dkg), 1-2 nožky pikantní klobásy, 2 plátky šunky, 2-3 cibule, 2 rajčata, 2 jablka, 3 stroužky česneku, 10 dkg strouhaného sýra, kořenící směs Pečené kuře nebo grilovací koření, olej nebo sádlo..
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kotlety bez kosti (po 15 dkg)
- 1-2 nožky pikantní klobásy
- 2 plátky šunky
- 2-3 cibule
- 2 rajčata
- 2 jablka
- 3 stroužky česneku
- 10 dkg strouhaného sýra
- kořenící směs Pečené kuře nebo grilovací koření
- olej nebo sádlo.
Postup receptu
- Kotlety vykostíme, hodně rozklepeme do šířky na tenké plátky a překrojíme napůl
- Okraje kotlet nařízneme, pak je osolíme je, poprášíme po obou stranách kořenící směsí a opečeme v horkém oleji nebo na sádle
- Kotlety vyjmeme a ve výpeku osmahneme na kolečka nakrájenou klobásu
- Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olejem nebo vymažeme sádlem, a na dno dáme vrstvu nakrájené cibule a na cibuli rozložíme 4 plátky opečené kotlety
- Ty posypeme kolečky klobásy osmažené s česnekem
- Zakryjeme zbylými čtyři plátky kotlety, na ně rozložíme plátky rajčat a posypeme polovinou strouhaného sýra
- V troubě pečeme zakryté doměkka, podle potřeby podlijeme
- Před dopečením posypeme kotlety strouhaným sýrem smíchaným s nastrouhaným jablkem
- Příloha: hranolky, brambory, zeleninový salát
Na základě reklamy Hellmanns jsem podlehla kouzlu maso namazat majolkou a k tomu pak přidat standardní koření – je to výborné – maso je pak křehčí a šťavnatější a navíc ani nedávám pak na smažení tuk, protože majonéza si ho pustí.