Nejlepší dvojité kotlety zapékané v troubě

Nejlepší dvojité kotlety zapékané v troubě
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kotlety bez kosti (po 15 dkg)
  • 1–2 nožky pikantní klobásy
  • 2 plátky šunky
  • 2–3 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 jablka
  • 3 stroužky česneku
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • kořenící směs Pečené kuře nebo grilovací koření
  • olej nebo sádlo

Postup receptu

  1. Kotlety vykostíme, hodně rozklepeme do šířky na tenké plátky a překrojíme napůl
  2. Okraje kotlet nařízneme, pak je osolíme je, poprášíme po obou stranách kořenící směsí a opečeme v horkém oleji nebo na sádle
  3. Kotlety vyjmeme a ve výpeku osmahneme na kolečka nakrájenou klobásu
  4. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olejem nebo vymažeme sádlem, a na dno dáme vrstvu nakrájené cibule a na cibuli rozložíme 4 plátky opečené kotlety
  5. Ty posypeme kolečky klobásy osmažené s česnekem
  6. Zakryjeme zbylými čtyři plátky kotlety, na ně rozložíme plátky rajčat a posypeme polovinou strouhaného sýra
  7. V troubě pečeme zakryté doměkka, podle potřeby podlijeme
  8. Před dopečením posypeme kotlety strouhaným sýrem smíchaným s nastrouhaným jablkem
  9. Příloha: hranolky, brambory, zeleninový salát
Komentáře
  1. Na základě reklamy Hellmanns jsem podlehla kouzlu maso namazat majolkou a k tomu pak přidat standardní koření – je to výborné – maso je pak křehčí a šťavnatější a navíc ani nedávám pak na smažení tuk, protože majonéza si ho pustí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X