Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kuře
- sůl
- 50g rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku
- 200g tvrdého sýra Eidam
- 250 g smetany ke šlehání
Postup receptu
- Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáčku
- Česnek nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrema zalijeme smetanou
- Pečeme v mírně teplé troubě asi 45minut dozlatohněda
- jako přílohu doporučujeme vařené nebo opékané brambory, bramborová kaše
Je to zajímavá varianta surovin, musím to vyzkoušet, už ani nevím co o víendu vařit, tak jdu do toho.
Nyní už můžeme grilovat i v nepříznivém počasí a v zimě. Vyhrála jsem od Hellmannsu rakletový gril – stačilo koupit jednu tatarku a poslat sms a gril byl doma. Tatarku kupuji stejně jen hellmanns, doma nic jiného neprojde, takže jsem to využila – taky už bylo na čase, protože jsme likvidátoři tatarek:). Určitě zkuste taky štěstí, soutěž běží někdy do půlky července.
tak jsem se nechal inspirovat k soutezi, koupil tatarku a vyhral chladici tasku, taky dobra, gril to sice neni, ale treba se zadari priste