Zapékané kuře po Blaťácku

Zapékané kuře po Blaťácku
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • 50g rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 200g tvrdého sýra Eidam
  • 250 g smetany ke šlehání

Postup receptu

  1. Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáčku
  2. Česnek nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrema zalijeme smetanou
  3. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45minut dozlatohněda
  4. jako přílohu doporučujeme vařené nebo opékané brambory, bramborová kaše
Komentáře
  1. Je to zajímavá varianta surovin, musím to vyzkoušet, už ani nevím co o víendu vařit, tak jdu do toho.

  2. Nyní už můžeme grilovat i v nepříznivém počasí a v zimě. Vyhrála jsem od Hellmannsu rakletový gril – stačilo koupit jednu tatarku a poslat sms a gril byl doma. Tatarku kupuji stejně jen hellmanns, doma nic jiného neprojde, takže jsem to využila – taky už bylo na čase, protože jsme likvidátoři tatarek:). Určitě zkuste taky štěstí, soutěž běží někdy do půlky července.

  3. tak jsem se nechal inspirovat k soutezi, koupil tatarku a vyhral chladici tasku, taky dobra, gril to sice neni, ale treba se zadari priste

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X