Luxusní patisony zapečené s uzeným masíčkem

Luxusní patisony zapečené s uzeným masíčkem
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2–3 patisony
  • 20 dkg vařeného uzeného masa (nebo anglické slaniny)
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 3 rajčata
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • zelená petrželka
  • mletý pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, patison oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky, uzené maso nakrájíme na kostičky, rajčata na kostky
  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nudličky patisonu a nakrájené uzené maso
  3. Do směsi přidáme ještě kostky rajčat, vše promícháme, okořeníme utřeným nebo prolisovaným česnekem, mletým pepřem a sekanou petrželkou a osolíme
  4. Směs vložíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme zakysanou smetanou
  5. Zapékáme asi 20–30 minut v předem vyhřáté troubě
  6. Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X