Ty nejlepší recepty na konzervované feferonky na jednom místě. Inspirujte se!

Trpíte bolestmi hlavy a migrénami?

Konzumace pálivých kozích rohů je skvělým způsobem, jak obelstít vaše tělo.

Mozek se zaměří na pálení v ústech a na bolest hlavy jednoduše zapomene.

A nejen proto se vyplatí je mít pořád při ruce.

Vyzkoušejte naše skvělé recepty na zavařování feferonek!

Návod na nálev na zavařování feferonek

Připravte si tento jednoduchý sladkokyselý nálev, který poté můžete použít v následujících receptech.

Budete potřebovat

  • 1 l vody
  • 3 dcl octa
  • cukr – podle chuti
  • sůl – podle chuti

Postup přípravy

  • Do hrnce vložte vodu a vmíchejte do ní ostatní přísady.
  • Nechte přejít varem a odstavte – dávejte pozor, aby se cukr pořádně rozpustil.
Nakládané feferonky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: beyondgumbo.com

Tradiční konzervování kozích rohů

Jednoduchý recept, díky kterému si můžete feferonky zakonzervovat v zavařovacím hrnci. Tak pojďme na to!

Budete potřebovat

  • feferonky
  • nálev
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si nachystejte potřebný počet sklenic na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
  • Mezitím si feferonky očistěte, zbavte jader a omyjte.
  • Můžete je nakrájet na poloviny, čtvrtiny, kolečka nebo je nechat vcelku.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Připravené feferonky vkládejte do sklenic.
  • Zalijte připraveným nálevem a otřete okraje sklenic papírovou utěrkou.
  • Zavíčkujte a sterilujte při teplotě 85 stupňů 20 minut.
  • Vytáhněte sklenice z hrnce, otočte víčkem dolů.
  • Nechte vychladnout a uskladněte.
Nakládané feferonky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: tastemakermag.com

Máme pro vás i nejlepší recepty na nakládané beraní rohy. V obchodu si je už nikdy nekoupíte!

Zavařování feferonek v troubě

I feferonky lze zavařit v troubě. Jedná se o snadný způsob a díky našemu návodu to bude úplná hračka!

Budete potřebovat

  • feferonky
  • nálev
  • zavařovací sklenice
  • hluboký plech
  • utěrku

Postup přípravy

  • Nejdříve si troubu předehřejte na 90 stupňů.
  • Sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Nachystejte si feferonky tak, že je zbavte jadřinců, stopek a omyjte je.
  • Nakrájejte je na požadovanou velikost.
  • Feferonky naskládejte do sklenic a zalijte připraveným nálevem.
  • Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který je nutné vyložit utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou a pečte asi 20-25 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte na vyhovující místo.,
Nakládané feferonky v zavařovací sklenici.
zdroj: allrecipes.co.uk

Nakládané kulaté feferonky

Zkuste si naložit i oblíbené kulaté feferonky. Kromě nálevu z úvodu článku budete potřebovat ještě cibuli a koření.

Budete potřebovat

  • kulaté feferonky
  • nálev
  • cibule
  • koření – nové koření, pepř, bobkový list
  • zavařovací sklenice a víčka

Postup přípravy

  • Sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Mezitím si připravte si sladkokyselý nálev.
  • Nachystejte si feferonky – pouze je omyjte a nechte usušit.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  • Feferonky spolu s cibulí a kořením naskládejte do sklenic a zalijte nálevem.
  • Otřete okraje sklenic a uzavřete víčky.
  • Sklenice naskládejte do hrnce tak, aby měly mezi sebou dostatečný prostor.
  • Vařte na 85 stupňů 25 minut.
  • Sklenice vytáhněte z hrnce a otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte na tmavé a chladné místo.
Zavařované feferonky ve sklenici.
zdroj: recipeswitholiveoil.wordpress.com

Vyzkoušejte také naše recepty na konzervování třešní na mnoho způsobů. Který si vyberete vy?

Kozí rohy zavařené v oleji

Zavařte si feferonky v olivovém oleji. Je to lahůdka a vy ji můžete mít díky našemu návodu pořád k dispozici.

Budete potřebovat

  • feferonky
  • olivový olej
  • koření – nové koření, kuličky černého pepře, bobkový list
  • zavařovací sklenice s víčky

Postup přípravy

  • Nejdříve sklenice na zavařování pořádně sterilizujte – nezapomeňte na víčka.
  • Feferonky nakrájejte na kousky můžete je ponechat i vcelku.
  • Naskládejte do sklenic, přidejte koření a zalijte olejem.
  • Vařte při teplotě 90 stupňů 25 minut.
  • Hotové sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte v chladném a temném místě.
Nakládané červené feferonky ve sklenici.
zdroj: chatelaine.com

Konzervování feferonek v troubě

Pokud nemáte zavařovací hrnec, můžete si feferonky zavařit také v troubě, kterou máme doma k dispozici téměř všichni.

Budete potřebovat

  • kozí rohy
  • nálev
  • koření – černý pepř, nové koření, bobkové listy, hořčičná semínka
  • zavařovací sklenice a víčka
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Předehřejte si troubu na 90 stupňů.
  • Všechny sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Kozí rohy pouze omyjte – ponechte jádra i stopku.
  • Kozí rohy naskládejte do sklenic, přidejte koření a zalijte připraveným nálevem.
  • Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který předtím vyložte utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou a pečte po dobu 20-25 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
  • Uskladněte do sklepa či špajzu.
Nakládané feferonky ve sklenicích s vedle položenou miskou čerstvých feferonek a prkýnkem, na kterém jsou další kozí rohy.
zdroj: eatlittlebird.com

Zkoušeli jste zavařovat dýně? Mrkněte na naše recepty a návody!

Zavařování kozích rohů v mikrovlnné troubě

Feferonky lze zavařit i v mikrovlnce. Chcete vědět jak na to? Tak čtěte dál!

Budete potřebovat

  • feferonky
  • nálev
  • zavařovací sklenice a víčka
  • plastová miska

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si nachystejte sklenice na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
  • Poté si připravte nálev na feferonky.
  • Feferonky můžete ponechat vcelku nebo je nakrájet na kousky.
  • Vložte připravené feferonky do sklenic.
  • Zalijte feferonky připraveným nálevem a otřete okraje sklenic.
  • Zavíčkujte a sklenice vložte do plastové misky do mikrovlnné trouby.
  • Nastavte mikrovlnku na nejvyšší výkon 700 Wattů a pro 1 sklenici nastavte čas na 6 minut, s každou další sklenicí čas zdvojnásobte.
  • Vytáhněte sklenice a otočte víčkem dolů.
  • Nechte vychladnout a uskladněte ve sklepě či komoře.
Nakládané feferonky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: gettystewart.com

Ostatní způsoby uchování feferonek

Kdo by odolal křenovému čatní s kozími rohy nebo feferonkám plněným sýrem? Inspirujte se oblíbenými recepty!

Feferonová salsa

Budete potřebovat

  • 500 g čerstvých feferonek
  • 1 velká masitá červená kapie
  • 1 velká nebo 2 malé cibule
  • 1/2 polévkové lžíce soli
  • 2 polévkové lžíce hnědého nebo bílého cukru
  • 2 lžíce ovocného 4 procentního nebo 1 lžíce 8 procentního octa
  • 1 polévková lžíce mleté pálivé papriky
  • 100 ml vody

Postup přípravy

  • Zeleninu očistěte, nakrájejte na hrubo a podlijte vodou.
  • Duste pod pokličkou do měkka.
  • Přidejte koření, rozmixujte a podle potřeby dochucujte.
  • Omáčka by neměla jen pálit, ale měla by mít zřetelnou paprikovou chuť.
Čatní z feferonek a křenu v misce s vedle položenou kořenkou s kořením.
zdroj: chilipeppermadness.com

Inspirujte se také našimi dalšími recepty na lahodné čatní aneb omáčky nejen k masu. Máme pro vás slané i sladké varianty!

Nakládané feferonky se sýrem

Budete potřebovat

  • kulaté feferonky
  • 1 čerstvý sýr
  • Ricotta
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • nakrájenou bazalkou
  • česnek
  • provensálské koření
  • sušené rajčata

Postup přípravy

  • V misce smíchejte smetanový sýr a sýr Ricotta a vymíchejte dohladka.
  • Přidejte olej podle potřeby, bylinky, česnek a nasekané kousky sušených rajčat.
  • Dochucujte solí a pepřem.
  • Každou feferonku vydlabejte od jader a naplňte ½  lžičky sýrové náplně (v závislosti na velikosti feferonek).
  • Naplněné feferonky skládejte do předem sterilizovaných sklenic.
  • Přidejte celá sušená rajčata, zbylé koření a cibuli, zalijte olejem.
  • Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
  • Nechte naležet při pokojové teplotě, posléze vložte do lednice.
Feferonky plněné sýrem ve sklenici a vedle položené čerstvé feferonky.
zdroj: krumpli.co.uk

A jak se vám dnešní recepty líbily? Napište nám do komentáře!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X