Jak na zavařování feferonek (kozích rohů): návody, tipy a recepty

Trpíte bolestmi hlavy a migrénami?

Víte, že konzumace pálivých feferonek je skvělým způsobem, jak obelstít vaše tělo.

Mozek se zaměří na pálivou bolest v ústech a na bolest hlavy jednoduše zapomene.

Příprava nálevu

Budete potřebovat

  • 1 l vody
  • 3 dcl octa
  • cukr – podle chuti
  • sůl – podle chuti

Postup přípravy

  • Do hrnce vložte vodu a vmíchejte do ní ostatní přísady.
  • Nechte přejít varem a odstavte – dávejte pozor, aby se cukr pořádně rozpustil.

Klasický recepty na zavařování

Budete potřebovat

  • feferonky
  • nálev
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si nachystejte potřebný počet sklenic na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
  • Mezitím si feferonky očistěte, zbavte jader a omyjte.
  • Můžete je nakrájet na poloviny, čtvrtiny, kolečka nebo je nechat vcelku.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Připravené feferonky vkládejte do sklenic.
  • Zalijte připraveným nálevem a otřete okraje sklenic papírovou utěrkou.
  • Zavíčkujte a sterilujte při teplotě 85 stupňů 20 minut.
  • Vytáhněte sklenice z hrnce, otočte víčkem dolů.
  • Nechte vychladnout a uskladněte.
zdroj: tastemakermag.com

Zavařování feferonek v troubě

Budete potřebovat

  • feferonky
  • nálev
  • zavařovací sklenice
  • hluboký plech
  • utěrku

Postup přípravy

  • Nejdříve si troubu předehřejte na 90 stupňů.
  • Sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Nachystejte si feferonky tak, že je zbavte jadřinců, stopek a omyjte je.
  • Nakrájejte je na požadovanou velikost.
  • Feferonky naskládejte do sklenic a zalijte připraveným nálevem.
  • Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který je nutné vyložit utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou a pečte asi 20-25 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte na vyhovující místo.,
zdroj: allrecipes.co.uk

Zavařování kulatých feferonek

Budete potřebovat

  • kulaté feferonky
  • nálev
  • cibule
  • koření – nové koření, pepř, bobkový list
  • zavařovací sklenice a víčka

Postup přípravy

  • Sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Mezitím si připravte si sladkokyselý nálev.
  • Nachystejte si feferonky – pouze je omyjte a nechte usušit.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  • Feferonky spolu s cibulí a kořením naskládejte do sklenic a zalijte nálevem.
  • Otřete okraje sklenic a uzavřete víčky.
  • Sklenice naskládejte do hrnce tak, aby měly mezi sebou dostatečný prostor.
  • Vařte na 85 stupňů 25 minut.
  • Sklenice vytáhněte z hrnce a otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte na tmavé a chladné místo.
zdroj: recipeswitholiveoil.wordpress.com

Feferonky zavařené v oleji

Budete potřebovat

  • feferonky
  • olivový olej
  • koření – nové koření, kuličky černého pepře, bobkový list
  • zavařovací sklenice s víčky

Postup přípravy

  • Nejdříve sklenice na zavařování pořádně sterilizujte – nezapomeňte na víčka.
  • Feferonky nakrájejte na kousky můžete je ponechat i vcelku.
  • Naskládejte do sklenic, přidejte koření a zalijte olejem.
  • Vařte při teplotě 90 stupňů 25 minut.
  • Hotové sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte v chladném a temném místě.
zdroj: chatelaine.com


Zavařování kozích rohů v troubě

Budete potřebovat

  • kozí rohy
  • nálev
  • koření – černý pepř, nové koření, bobkové listy, hořčičná semínka
  • zavařovací sklenice a víčka
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Předehřejte si troubu na 90 stupňů.
  • Všechny sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Kozí rohy pouze omyjte – ponechte jádra i stopku.
  • Kozí rohy naskládejte do sklenic, přidejte koření a zalijte připraveným nálevem.
  • Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který předtím vyložte utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou a pečte po dobu 20-25 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
  • Uskladněte do sklepa či špajzu.
zdroj: eatlittlebird.com

Zavařování feferonek v mikrovlnné troubě

Budete potřebovat

  • feferonky
  • nálev
  • zavařovací sklenice a víčka
  • plastová miska

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si nachystejte sklenice na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
  • Poté si připravte nálev na feferonky.
  • Feferonky můžete ponechat vcelku nebo je nakrájet na kousky.
  • Vložte připravené feferonky do sklenic.
  • Zalijte feferonky připraveným nálevem a otřete okraje sklenic.
  • Zavíčkujte a sklenice vložte do plastové misky do mikrovlnné trouby.
  • Nastavte mikrovlnku na nejvyšší výkon 700 Wattů a pro 1 sklenici nastavte čas na 6 minut, s každou další sklenicí čas zdvojnásobte.
  • Vytáhněte sklenice a otočte víčkem dolů.
  • Nechte vychladnout a uskladněte ve sklepě či komoře.
zdroj: gettystewart.com


Ostatní delikatesy z feferonek

Kdo by odolal křenovému čatní s feferonkou nebo jiným dobrotám? Inspirujte se oblíbenými recepty:

Feferonová salsa

Budete potřebovat

  • 500 g čerstvých feferonek
  • 1 velká masitá červená kapie
  • 1 velká nebo 2 malé cibule
  • 1/2 polévkové lžíce soli
  • 2 polévkové lžíce hnědého nebo bílého cukru
  • 2 lžíce ovocného 4 procentního nebo 1 lžíce 8 procentního octa
  • 1 polévková lžíce mleté pálivé papriky
  • 100 ml vody

Postup přípravy

  • Zeleninu očistěte, nakrájejte na hrubo a podlijte vodou.
  • Duste pod pokličkou do měkka.
  • Přidejte koření, rozmixujte a podle potřeby dochucujte.
  • Omáčka by neměla jen pálit, ale měla by mít zřetelnou paprikovou chuť.
zdroj: chilipeppermadness.com

Nakládané feferonky se sýrem

Budete potřebovat

  • kulaté feferonky
  • 1 čerstvý sýr
  • Ricotta
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • nakrájenou bazalkou
  • česnek
  • provensálské koření
  • sušené rajčata

Postup přípravy

  • V misce smíchejte smetanový sýr a sýr Ricotta a vymíchejte dohladka.
  • Přidejte olej podle potřeby, bylinky, česnek a nasekané kousky sušených rajčat.
  • Dochucujte solí a pepřem.
  • Každou feferonku vydlabejte od jader a naplňte ½  lžičky sýrové náplně (v závislosti na velikosti feferonek).
  • Naplněné feferonky skládejte do předem sterilizovaných sklenic.
  • Přidejte celá sušená rajčata, zbylé koření a cibuli, zalijte olejem.
  • Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
  • Nechte naležet při pokojové teplotě, posléze vložte do lednice.
zdroj: krumpli.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.