Zavařování hrušek po našem

Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 5 kg hrušek
  • kyselina citrónová
  • 4 citróny
  • cukr krystal
  • hřebíček
  • cleá skořice
  • zavařovací sklenice.

Postup receptu

  1. hrušky se musí oloupat a nakrájet na měsíčky, jadřince též vykrájet
  2. Pak je skládáme do zavařovacích skleniček, ale jen do půlky, pak přidáváme tři až čtyři hřebíčky, kousek celé skořice, 3 až 4 lžíce cukru krystal podle tohojak jsou sladké a také kolečko citrňu, aby nám nezhnědly a též kyselinu citronovou té dáme do skleniček tak čtvrtku malé lžičky
  3. A potom vše zalijeme studenou vodu a řádně utěsníme víčko a vaříme tak 50 minut na 90°C
  4. Ještě upozorňuji hrušky by neměly být moc měkké pak se to kazí a kvasí a také se tam dává citrón z toho důvodu, aby neměly hrušky tendenci zhnědnout

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 18 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00