Nejlepší recepty na konzervování pečeného masa. Dopřejte si tu skvělou chuť kdykoli vás jen napadne!

Víte, že si můžete ušetřit spoustu času přípravou oběda?

Výtečné pohoštění vytvoříte během chvilky, aniž byste stáli celé dopoledne v kuchyni.

Stačí, když si upečete větší množství masa, které posléze zavaříte.

Nemusíte si tak lámat hlavu, co zrovna vykouzlíte k obědu – jednoduše vytáhnete tuto pochoutku ze spíže a problém je vyřešen.

Vyzkoušejte naše luxusní recepty na zavařování pečeného masa, které si zamilujete!

Zavařování pečeného masa do sklenic

Pokud máte k dispozici zavařovací hrnec, libovolné maso si jednoduše zavařte podle našeho receptu.

Budete potřebovat

  • maso (vepřové, kuřecí, hovězí apod.)
  • koření – sůl, kmín, česnek, pepř
  • voda
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Maso pořádně očistěte od šlach, kostí a přebytečného tuku a opláchněte.
  • Připravte si směs soli, kmínu, česneku, pepře a oleje.
  • Maso nakrájejte na kousky a poté jej do kořeněné směsi naložte a nechte v lednici odležet alespoň 12 hodin.
  • Mezitím si připravte zavařovací sklenice, které řádně sterilizujte a vysušte.
  • Jakmile je maso připraveno, vložte ho do pekáče a upečte tak, jak jste zvyklí.
  • Nezapomínejte, že k masu se nepřidává cibulka ani jiný druh zeleniny.
  • Maso po upečení naskládejte do sklenic a zalijte vodou – asi 1,5 decilitru.
  • Pokud byste chtěli zavařit maso ve vlastní šťávě, místo vody využijte vzniklou šťávu z pekáčku.
  • Okraje kolem sklenic pořádně otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
  • Vložte do zavařovacího hrnce, kde za mírného varu vařte asi jednu hodinu.
  • Jestliže jste maso upekli pouze do poloměka, zavařujte ještě další den na 95 stupňů jednu hodinu.
  • Nechte sklenice vychladnout a uskladněte na tmavém a chladném místě.
Pečené maso naložené ve sklenicích bez víček.
zdroj: theprairiehomestead.com

Máme pro vás i skvělé recepty na nakládané vepřové maso. Inspirujte se!

Konzervování pečeného vepřového masa

Při konzervování vepřového masa si můžete vepřové nakombinovat – zkuste vepřový bůček, krkovičku a plecku nebo vepřové koleno.

Budete potřebovat

  • 2 kg vepřového bůčku
  • 2 kg vepřové krkovice
  • 2 kg vepřové plece
  • 6 plátků anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • česnek
  • voda
  • tymián
  • olej
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Nejdříve maso očistěte, zbavte šlach, přebytečného tuku a omyjte.
  • Maso nakrájejte na menší kousky – tak, aby se vlezly do sklenic.
  • Vyrobte si marinádu – smíchejte sůl, pepř, kmín, drcený česnek a tymián s trochou oleje.
  • Nakrájené kousky masa naložte do marinády a nechte pár hodin uležet v lednici.
  • Připravte si velký pekáč na maso a vymažte ho trochou sádla.
  • Kousky masa vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte tak, jak jste zvyklí.
  • Mezitím si pořádně sterilizujte zavařovací sklenice a víčka.
  • Do usušených sklenic upečené maso vkládejte ještě horké.
  • Zalijte trochou vody nebo výpekem z pečeného masa.
  • Pokud nevíte, co s opečenou kůží z bůčku, můžete kousek vložit do sklenice s masem.
  • Okraj zavařovací sklenice otřete do sucha a zavíčkujte.
  • Vložte sklenice do hrnce, které podlijte vodou.
  • Vařte jednu hodinu na 95-98 stupňů.
  • Po vychladnutí sklenice uskladněte – sklenice neotáčíme víčkem dolů, aby tuk zůstal nahoře.
Pečené veprové maso naložené v zavařovací sklenici.
zdroj: tastycraze.com

Zavařování pečeného masa v troubě

I pečené maso lze zavařit v troubě, kterou máme k dispozici doma téměř všichni. Tak pojďme na to!

Budete potřebovat

  • maso na pečení
  • koření – sůl, kmín, česnek, pepř
  • vodu
  • sklenice na zavařování
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Nejdříve maso zbavte kostí, šlach a tuku.
  • Maso nakrájejte na menší kousky, osolte, posypte kmínem a česnekem.
  • Vložte do pekáče a klasicky upečte.
  • Mezitím si připravte sklenice na zavařování tak, že je sterilizujete.
  • Jakmile je maso upečené, začněte ho dávat do sklenic – troubu nechte zaplou.
  • Nedávejte ho však úplně po okraj, stačí do poloviny sklenice.
  • Dolijte vodou nebo vzniklou šťávou z pečení – záleží, zda chcete zavařit maso ve vlastní šťávě.
  • Hrdlo sklenice otřete papírovým ručníkem a pořádně zavíčkujte.
  • Připravte si hluboký plech, který vyložte utěrkou – aby sklenice nepopraskaly.
  • Nezapomínejte na to, že se sklenice nesmí dotýkat, skládejte je vždy 1 centimetr od sebe.
  • Podlijte trochou vody a vložte do trouby.
  • Pečte na 90 stupňů 2 hodiny.
  • Vychladlé sklenice uskladněte.
Nakládané vepřové maso v zavařovacích sklenicích s víčky.
zdroj: preservingthegoodlife.com

Vyzkoušejte také naše recepty na konzervování uzeného masa. Jsou vynikající!

Uchování pečeného masa v mikrovlnné troubě

Zkuste si zakonzervovat pečené maso v mikrovlnce. Je to jednoduché a rychlé!

Budete potřebovat

  • maso na pečení
  • olej
  • koření – sůl, drcený kmín, česnek
  • vodu
  • sklenice na zavaření a víčka
  • plastová miska

Postup přípravy

  • Nejdříve maso zbavte kostí, šlach a tuku a opláchněte.
  • Smíchejte koření s olejem, maso nakrájejte na kousky a naložte ho do vzniklé marinády.
  • Nechte marinovat v lednici, ideálně přes noc.
  • Vložte do pekáče a klasicky upečte.
  • Mezitím si sterilizujte zavařovací sklenice, které poté pořádně vysušte.
  • Jakmile je maso upečené, dejte ho do sklenic a zalijte výpekem.
  • Důležité je si nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm.
  • Zavíčkujte a sklenice vložte do plastové misky do mikrovlnné trouby.
  • Nastavte nejvyšší výkon 700 Wattů – 1 sklenice, která má 0,7 l potřebuje k zavaření 8 – 10 minut, menší sklenici stačí 5 – 6 minut.
  • S každou další sklenicí čas zdvojnásobte.
  • Vytáhněte sklenice, nechte vychladnout a uskladněte.
Nakládané vepřové maso ve sklenici.
www.bonvivani.sk

Co byste měli vědět o nakládání pečeného masa?

Víte, že i u tohoto typu zavařování musíte dodržovat jistá pravidla, aby vám maso ve sklenicích vydrželo co nejdéle?

  • Maso nakládejte vždy do čistých a suchých sklenic – před každým zavařováním je důkladně sterilizujte.
  • Jistě jste zvyklí při pečení masa vkládat do pekáče spolu s ním i cibulku a jinou zeleninu – při zavařování se tomuto zvyku vyhněte, cibule je známá svým rychlo kvašením, tudíž by v zavařené sklenici nadělala pořádnou neplechu.
  • Zavařovací sklenice neplňte masem až po okraj, vždy nechte alespoň horní třetinu sklenice volnou.
  • Pro zavařování masa jsou speciálně určené víčka s červenou gumičkou.
  • Zavařování masa nepotřebuje žádný speciální nálev – stačí obyčejná převařená voda.
  • Pokud maso zavařujete do plechovek, pamatujte, že plechovky musí být zcela ve vodní lázni ponořené.
  • Sklenice neobracejte dnem vzhůru, aby tuk zůstal nahoře.

Přečtěte si také, jak nakládat syrové maso a to nejen na horší časy. Vyzkoušejte všechny naše tipy a rady!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X