Výborné recepty na rolky z mletého masa 5x jinak. Vyzkoušejte je všechny!

Mleté maso připravené v noblesní formě?

Ale ano, je to možné.

Vyzkoušejte naše dokonalé závitky z mletého masa na 5 různých způsobů.

Máme pro vás varianty s lilkem, slaninou i zelím.

Pochutnáte si!

Křupavé závitky z lilku

Tyto úžasné závitky z lilku plněné mletým vepřovým masem jsou perfektní svačinkou či lehkým občerstvením, které je vhodné na večírek. Zmizí z talířů mezi prvními!

INGREDIENCE

  • ½ kg mletého vepřového masa
  • 2 střední jarní cibulky, nakrájené
  • 1 lžíce lisovaného česneku a zázvoru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 velký lilek nakrájený na tenké proužky
  • 1 šálek kukuřičného škrobu
  • 1/2 litru rostlinného oleje na smažení

POSTUP

  • Do mísy přidejte mleté ​​hovězí maso, cibuli, zázvor, česnek, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a pepř.
  • Pořádně promíchejte.
  • Pomocí škrabky nakrájejte lilek na tenké proužky a rozložte je na rovnou plochu.
  • Naberte asi 1 polévkovou lžíci směsi, položte ji na jeden konec proužku lilku a rozetřete zadní stranou lžíce v tenké vrstvě až na druhý konec.
  • Uchopte jeden konec proužku lilku a srolujte jej směrem k druhému.
  • Začistěte směs na vnějších okrajích, aby rolka vypadala dobře.
  • Každý závitek vyválejte v kukuřičném škrobu, setřeste přebytek a položte na talíř.
  • Přidejte olej do pánve a zahřejte ho na 180 stupňů Celsia.
  • Vložte závitky do rozpáleného oleje a smažte je po dávkách, dokud nebudou zlatohnědé.
  • Občas je otočte.
  • Bude to trvat asi 4 minuty.
  • Hotové závitky dejte stranou na mřížku.
  • Podávejte s oblíbenou omáčkou!
Závitky z lilku plněné mletým vepřovým masem servírované na talíři a ozdobené čerstvou jarní cibulkou.
www.cooknshare.com

Masové rolky z listového těsta

Křupavé listové těsto omotané kolem měkkoučké masové náplně je zaručeným receptem na úspěch. Navíc jsou tyto rolky jednoduché na přípravu a můžete si je dát do mrazáku a pak kdykoli rozmrazit pro nečekanou návštěvu.

INGREDIENCE

  • 3 listy mraženého listového těsta, rozmražené a nakrájené na poloviny
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
  • 1 lžíce mléka
  • 1/2 šálku panko strouhanky
  • 1/2 cibule nakrájené nadrobno
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky česnekové soli
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku nebo 1/4 lžičky pepře
  • olivový olej
  • rajčatová omáčka nebo kečup k podávání

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Zahřejte olivový olej v hrnci na středně vysokém plameni.
  • Smažte cibuli několik minut, dokud nezesklovatí.
  • Nechte vychladnout.
  • V malé misce rozšlehejte vejce a přidejte mléko.
  • Vložte mleté ​​hovězí do velké mísy.
  • Přidejte polovinu směsi vajec a mléka, orestovanou cibuli, strouhanku, tymián, muškátový oříšek a česnekovou sůl.
  • Dobře promíchejte rukama, aby se vše spojilo a vytvořte velkou kouli.
  • Doprostřed každého plátu listového těsta položte stejnou porci hovězí směsi (směs by měla být asi 2 cm široká x 2 cm vysoká).
  • Přehněte pravou stranu těsta přes masovou směs, potřete horní a otevřenou stranu zbylým vajíčkem a pokračujte ve smotávání.
  • Závitky položte na plech vyložený pečícím papírem (utěsněnou stranou dolů) a potřete zbývajícím vejcem.
  • Pečte asi 30–40 minut, nebo dokud není maso uvařené a rolky zlatavě hnědé.
  • Rolky nakrájejte.
  • Ihned podávejte s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
Masové závitky v listovém těstě naskládané na sobě.
www.wandercooks.com

Smažené jarní závitky

Tyto úžasné čínské jarní závitky plněné zeleninou a mletým masem, usmažené do křupava, jsou oblíbenou pochoutkou, kterou si zvládnete hravě připravit i vy doma!

INGREDIENCE

Na náplň:

  • 1 šálek nakrájených bambusových výhonků
  • 2 lžíce arašídového oleje
  • 170 g mletého vepřového masa
  • 1/3 šálku nakrájené šalotky
  • 1 a 3/4 šálku strouhané mrkve
  • 3 šálky nakrájeného bílého zelí
  • 1/2 šálku nakrájených vodních kaštanů
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Na závitky:

  • těsto na jarní závitky – 15 až 20 plátků
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
  • olej na smažení

K servírování:

  • sladká chilli omáčka

POSTUP

  • V hrnci přiveďte k varu několik šálků vody.
  • Přidejte bambusové výhonky a blanšírujte je 1 minutu.
  • Sceďte a propláchněte studenou vodou.
  • Zahřejte 1 lžíci arašídového oleje ve woku na vysokém plameni.
  • Přidejte mleté maso a restujte 2 až 3 minuty.
  • Koncem špachtle nalámejte maso na malé kousky.
  • Přeneste na talíř.
  • Přidejte do woku zbývající lžíci arašídového oleje.
  • Přidejte šalotku a restujte asi 1 minutu.
  • Přidejte mrkev, zelí, bambusové výhonky a vodní kaštany a restujte 2 minuty.
  • Poté vraťte zpět do woku maso a promíchejte.
  • V malé misce smíchejte kukuřičný škrob s vodou, abyste získali kašičku.
  • Pomocí špachtle dejte zeleninu a maso stranou, abyste vytvořili prostor na dně woku.
  • Do tohoto prostoru nalijte vzniklou kašičku.
  • Kašičku nechte 30 sekund zhoustnout a promíchejte se zbytkem ingrediencí.
  • Přidejte ústřicovou omáčku, sůl, cukr a bílý pepř.
  • Vše promíchejte.
  • Náplň bez přebytečné tekutiny rozetřete na velký plech a nechte 10 minut vychladnout.
  • Připravte si velký plech a také suchou utěrku, kterou závitky zakryjete, aby nevyschly.
  • Vezměte 1 list těsta a položte jej na pult ve tvaru kosočtverce tak, aby jeden roh směřoval k vám.
  • Naberte asi 2 lžíce náplně a položte na těsto.
  • Uchopte spodní roh a začněte rolovat závitek.
  • Zastavte se, až se dostanete do středu listu.
  • Přeložte levou a pravou stranu listu směrem ke středu.
  • Pomocí štětce přetřete horní roh rozšlehaným vejcem.
  • Dokončete zarolování.
  • Závitek položte na plech a přikryjte suchou utěrkou.
  • Opakujte se zbývajícími listy a náplní.
  • Plech vyložte papírovými utěrkami.
  • Naplňte wok asi 5 cm oleje.
  • Zahřívejte olej na středně vysoké teplotě několik minut.
  • Opatrně nechte sklouznout 5 závitků po okraji woku do rozpáleného oleje.
  • Smažte 3 až 4 minuty a v polovině závitky otočte.
  • Jakmile jsou závitky dozlatova, vyjměte je z woku.
  • Osmažte zbylé závitky.
  • Podávejte ihned se sladkou chilli omáčkou.
Čínské jarní závitky plněné zeleninou a mletým masem servírované n miskou omáčky.
www.healthynibblesandbits.com

Inspirujte se i našimi dalšími skvělými recepty na jarní závitky a vytvořte si u stolu atmosféru Asie!

Plněné zelné listy s rajčatovou omáčkou

Křehké zelné listy plněné směsí z mletého masa a rýže, zapečené s jednoduchou rajčatovou omáčkou, jsou perfektním obědem či večeří. Připravte si je podle našeho snadného návodu!

INGREDIENCE

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 šálek nevařené rýže
  • 500 g mletého vepřového masa (nebo mletého krůtího masa)
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 2 malé cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky nasekaného česneku
  • ½ lžičky sušeného kopru
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g konzervovaných nakrájených rajčat se šťávou
  • 1 vejce
  • 1 a ½ šálku + ⅓ šálku rajčatové omáčky
  • 300 ml rajčatové polévky z konzervy

POSTUP

  • Odřízněte asi 0,6 cm kus ze spodní části hlávky zelí a celou hlávku vložte do vroucí vody.
  • Vařte asi 2 minuty.
  • Změklé listy oloupejte.
  • Zbývající hlávku vložte zpět do vroucí vody a opakujte, dokud neoloupete všechny listy.
  • Z uvařených listů odstraňte tuhé stonky.
  • Z listů odřízněte silné stopky.
  • Dejte stranou vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Rýži uvařte podle návodu na obalu, ale zkraťte dobu vaření o 5 minut, aby byla rýže trochu nedovařená.
  • Dejte stranou.
  • Restujte vepřové (nebo krůtí) maso, hovězí maso, cibuli, česnek a koření na pánvi.
  • Slijte veškerý tuk.
  • Přidejte do pánve rýži, krájená rajčata a ⅓ šálku rajčatové omáčky.
  • Vmíchejte vejce.
  • Smíchejte zbývající rajčatovou omáčku a rajčatovou polévku v misce.
  • Rozprostřete velmi tenkou vrstvu směsi rajčatové omáčky do zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Odstraňte silnou nať ze zelných listů.
  • Položte zelný list naplocho a do středu přidejte ¼ až ⅓ šálku náplně.
  • Přiklopte boky a listo zarolujte.
  • Umístěte do formy švem dolů.
  • Opakujte se zbývajícími listy a náplní.
  • Rolky přelijte omáčkou a pevně přikryjte alobalem.
  • Pečte 75-90 minut.
  • Před podáváním nechte 15 minut vychladnout.
Křehké zelné listy plněné směsí z mletého masa a rýže, zapečené s jednoduchou rajčatovou omáčkou, v zapékací míse.
www.spendwithpennies.com

Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty na plněné zelné listy. Máme pro vás varianty s masem, veganské, evropské nebo dokonce asijské.

Masové rolky ve slanině

Tyto luxusní rolky jsou skvělým předkrmem na jakoukoli party! Slanina obalená kolem šťavnatých masových kuliček se stane oblíbenou delikatesou pro všech nadšených masožravců.

INGREDIENCE

  • 24 plátků slaniny, překrojených napůl
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 1/2 šálku žampionů, nakrájených
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku rajčatové omáčky
  • 3/4 šálku strouhanky
  • 500 g libového mletého hovězího masa
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Zahřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě v pánvi.
  • Restujte cibuli, houby a česnek do změknutí, asi 6 minut.
  • Mezitím do velké mísy přidejte vejce, rajčatovou omáčku, strouhanku, mleté ​​hovězí maso, sůl a pepř.
  • Přidejte orestovanou cibuli, houby a česnek a promíchejte čistýma rukama.
  • Plátky slaniny vyskládejte na plech.
  • Masovou směs rozprostřete na plátky slaniny a zarolujte jako roládu.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minut.
  • Podávejte horké.
Masové závitky obalené ve slanině, servírované na velkém talíři. Vedle je položená miska s nasekanou jarní cibulkou.
www.simplystacie.net

Tip na závěr: Mleté maso je nejlepší, pokud si jej uděláte domácí. K tomu je zajisté potřeba kvalitního mlýnku na maso. Podívejte se, jak dopadl test elektrických masomlýnků.

Který recept na závitky vás zaujal nejvíce? Podělte se s námi v sekci komentářů pod článkem!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X