Recept: Závitky z pravého mořského jazyka a la Chef

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 mořské jazyky (po 800 gr)
    1 svazek šťovíku
  • 1000 g očistěného špenátu bez stopek,
    400 gr mladé mrkve,
    200 gr másla,
    1 stroužek utřeného česneku
    1 vejce,
    citron
    sůl,
    čerstbě mletý pepř.

    na vývar:
    1 dl bílého vína,
    1,5 l vody,
    2 kolečka citronu,
    1 bobkový list,
    10 zrnek pepře,
    sůl.

Postup receptu

  1. Vyfiletujeme jazyky, odstraníme kůž, které pouužijeme pro další přípravu
  2. Hned si připravíme vývar tak, že kostry ryb a kůže dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut pak přidáme všechny ostatní ingredience a necháme mírně táhnout
  3. Dáme vařit očistěnou mladou mrkev na malá kolečka nakrájenou ve slané vodě
  4. Oblanšírujeme špenát a šťovík
  5. Na pánev dáme kousek másla a rozetřený česnek, jemně osmažíme a přidáme špenát, chvíli podusíme, osolíme opepříme a odstavíme na teplé místo
  6. Filátka jemně nasolíme, opepříme zakryjeme lístky šťovíku, svineme a zajistíme páratkem
  7. Vložíme je do již připravené lázně a táhneme cca 10 minut
  8. Mezitím vyjmeme mrkvičku odkapeme, umixujeme, ochutíme citronem, máslem,soli, opepříme a krém odložíme na teplé místo
  9. Do vodní lázně v misce, do které dáme vejce, sůl pepř a šleháme
  10. Za stálého šleháni alternujíci kousičky másla s kapkami citronové šťávy ušleháme krémovou omáčku
  11. Výjmeme závitky, osušíme je a na předehřáté naservirujeme na talíře s přílohou mrkvové kaše a špenátu
  12. Závitky nakone přelejeme máslovou omáčkou
  13. Jako příloha jsou vhodné vypichované bramborové kuličky

Sdílejte svým přátelům

5 (100%) 11 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *